Ervin Ibrahimović / - FOTO: ALFA CENTAR
27/09/2023 u 15:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ibrahimović: Političke snage da se udruže oko učvršćivanja vrijednosti Crne Gore

On je rekao da je očigledno da u Crnoj Gori postoji svojevrstan politički lavirint iz kojeg samo jedan izlaz državu vodi u pravcu daljeg prosperiteta

Političke snage treba da se udruže oko programa učvršćivanja Crne Gore kao građanske, multietničke, demokratske i države vladavine prava i socijalne pravde, koja će postati prva naredna članica Evropske unije (EU), smatra lider Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

Kako je saopšteno iz BS, Ibrahimović je danas, na 16. REACT forumu na Žabljaku, održao predavanje na temu “Crnogorski politički lavirint – izazovi i prilike”.

On je istakao da je važno što je Crna Gora članica NATO saveza, navodeći da je to povezano sa bezbjednošću, ekonomijom i socijalnom sigurnošću, kao i sa demokratizacijom društva.

Ibrahimović je kazao da je za Crnu Goru članstvo u NATO-u, kao najprestižnijem kolektivnom sistemu bezbjednosti, bio jedini uspješan model kojim se garantuje bezbjednost države.

On je rekao da je očigledno da u Crnoj Gori postoji svojevrstan politički lavirint iz kojeg samo jedan izlaz državu vodi u pravcu daljeg prosperiteta.

- I važno je da se, nakon tri politički veoma turbulentne decenije, političke snage u Crnoj Gori udruže oko programa učvršćivanja Crne Gore, kao građanske, multietničke, demokratske i države vladavine prava i socijalne pravde, koja će postati prva naredna članica EU - kaže se u saopštenju.

Ibrahimović je ocijenio da su to ciljevi koji su ostvarivi u veoma kratkom roku, ali da je za to potrebno prevazići mnogo društvenih podjela i ličnih i političkih animoziteta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 12:01