Ervin Ibrahimović / - FOTO: VLADA CRNE GORE
06/09/2024 u 15:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ibrahimović sa ambasadorom Portugala: EU nije potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana

EU nije potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana, ocijenjeno je u razgovoru potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Ervina Ibrahimović i novoimenovanog ambasadora Portugala u Crnoj Gori, na nerezidentnoj osnovi, Žozea Vel Karosa.

Tokom sastanka je ukazano na tradicionalno prijateljske odnose i spremnost da međudržavni kontakti, u narednom periodu, budu dodatno unaprijeđeni - navodi se u saopštenju.

Ibrahimović je istakao da Crna Gora izuzetno cijeni veze sa Portugalom, zasnovane na tradicionalnom prijateljstvu, zajedničkim vrijednostima, saveznštvu u okviru NATO-a i snažnoj podršci te zemlje našem evropskom putu.

- S tim u vezi, upoznao je portugalskog ambasadora sa planovima i ciljevima Vlade Crne Gore na polju realizacije obaveza iz EU agende - dodaju iz Ministarstva.

Ambasador je pohvalio napredak Crne Gore, države predvodnice u procesu evropske integracije, te naglasio posvećenost Portugala politici proširenja EU.

- U tom smislu, prenio je spremnost za dalju političku i ekspertsku podršku, koja će doprinijeti uspješnom završetku pregovaračkog procesa i pridruživanju Evropskoj uniji u što kraćem roku - navode iz Ministarstva.

Uz osvrt na aktuelnu geopolitičku situaciju, zajednički je ocijenjeno da EU nije potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana, te da bi učlanjenje Crne Gore u EU dodatno motivisalo sve zemlje regiona da ubrzaju svoje reformske procese, vođene zajedničkom, evropskom perspektivom.

Gorčević sa ambasadorom Portugala: Posvećeni smo dostizanju evropskih standarda

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 00:39