Оливера Ињац / - фото: Министарство одбране
04/02/2022 u 18:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ињац и Ваг потписале Меморандум о сарадњи

Меморандумом се успоставља оквир за надзор над залихама конвенционалне мунициjе

Министарка одбране Оливера Ињац и шефица мисиjе ОЕБС-а у Црноj Гори, амбасадорка Доминик Ваг, потписале су Меморандум о сарадњи између Министарства одбране и Мисиjе ОЕБС-а у Црноj Гори у циљу  даљег унаприjеђивања досадашње успjешне сарадње, саопштено је из Министарства одбране.

Како истичу, наведеним документом предвиђено jе да се сарадња реализуjе у циљу унаприjеђења стратешких капацитета, капацитета за обуку и координациjу Министарства у области управљања малокалибарским и лаким оружjем и залихама конвенционалне мунициjе (САЛW/ЦА).

Такође додају да се Меморандумом успоставља оквир за надзор над залихама конвенционалне мунициjе, унаприjеђење политика и капацитета Министарства за безбjедно и одрживо управљање залихама мунициjе и експлозива, као и унаприjеђење капацитета за сигуран и безбjедан транспорт САЛW/СЦА, у складу са међународном добром праксом.  

- Меморандум ће пружити прилику и за jачање способности Министарства одбране Црне Горе у спровођењу проjеката и инициjатива у области саjбер безбjедности коjе имплементира Секретариjат ОЕБС-а - закључили су из Министарства одбране. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 12:58