Доминик Ваг / - OEBS
29/04/2022 u 18:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ваг честитала Абазовићу, Кривокапићу и Ђуровић

Ваг jе навела да се Мисиjа радуjе jачању сарадње са Владом у циљу подршке миру, стабилности, даље консолидациjе демократске транзициjе и реформских процеса

Шефица Мисиjе ОЕБС-а у Црноj Гори Домик Ваг честитала jе премиjеру Дритану Абазовићу избор на ту функциjу, наводећи да се Мисиjа радуjе jачању сарадње са црногорском Владом.

Ваг jе навела да се Мисиjа радуjе jачању сарадње са Владом у циљу подршке миру, стабилности, даље консолидациjе демократске транзициjе и реформских процеса.

"У пуноj сагласности са вриjедностима и принципима коjе диjеле државе учеснице ОЕБС-а”, казала jе Ваг, наводи се у обjави на Феjсбуку /Фацебоок/ страници Мисиjе ОЕБС-а у Црноj Гори.

Она jе честитала избор и министру вањских послова Ранку Кривокапићу.

- Кроз редовне консултациjе са Министарством вањских послова, као првом контактном тачком, Мисиjа усклађуjе своjе активности како би искористила ресурсе на стратешки идентификованим проjектима - казала jе Ваг.

Ваг jе додала да ће дугогодишње искуство Кривокапића у раду са Парламентарном скупштином ОЕБС-а свакако доприниjети да сарадња буде jош дjелотворниjа.

Она jе на избору честитала и новоизабраноj предсjедници Скупштине Даниjели Ђуровић.

- Мисиjа jе развила снажно партнерство са Скупштином, jачаjући транспарентност њеног рада, професионализам скупштинске службе за људске ресурсе и свеукупне капацитете запослених у изради закона, као и родну осjетљивост Парламента - казала jе Ваг.

Како jе додала, Скупштина има пуну и континуирану подршку Мисиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

12. maj 2024 20:47