ivanović i gutereš / foto: vlada cg
29/09/2024 u 10:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ivanović i Gutereš: Crna Gora uspješno napreduje ka implementaciji ciljeva održivog razvoja

U sklopu svoje radne posjete Njujorku povodom održavanja generalne debate 79. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove dr Filip Ivanović sastao se 28. septembra 2024. sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterešom.

- Generalni sekretar Gutereš je zahvalio Crnoj Gori na podršci koju pruža ideji multilateralizma i sistemu Ujedinjenih nacija. Imajući u vidu aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeni svijet, posebno imajući na umu agresiju Rusije na Ukrajinu, ratove u Gazi i Sudanu, te rastući uticaj klimatskih promjena na biodiverzitet, Gutereš je istakao da Crna Gora uspješno napreduje ka implementaciji ciljeva održivog razvoja- navodi se u saopštenju.

Ivanović: Sigurnim koracima napredujemo ka EU

Potpredsjednik Ivanović je naglasio da Crna Gora izuzetno vrednuje saradnju sa Ujedinjenim nacijama, te da u sklopu svojih diplomatskih aktivnosti baštini i promoviše vrijednosti Ujedinjenih nacija i multilateralizma.

U tom smislu, dodao je da je za male zemlje posebno važna aktivnost u okviru sistema Ujedinjenih nacija.

Potpredsjednik Ivanović je upoznao generalnog sekretara Gutereša sa aktuelnim momentom u procesu pregovora Crne Gore sa Evropskom unijom, ističući komplementarnost procesa pristupanja Evropskoj uniji i zajedničkih razvojnih projekata koje Crna Gora radi sa Ujedinjenim nacijama.

                                                      

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 10:24