/ - NIKOLA JANOVIć
21/06/2023 u 21:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Janović: Ili Vlada u kojoj participiramo na partnerskih osnovama ili ćemo biti opozicija

Kako je kazao, neformalne razgovore vode sa svima

Bilo je propusta i grešaka koji su i doveli do promjene vlasti, ali ambijent koji je sada na sceni ne samo da je urušio naš evropski put, nego se urušio i vrijednosni sistem, kazao je gostujući na televiziji A plus funkcioner DPS Nikola Janović.

- Moramo da shvatimo da nam građani daju mandat da razgovaramo i dogovaramo se. Postoje neke stvari nepremostive, ali ajde da se dogovaramo onamo gdje ima prostora - kazao je Janović.

Komentarišući nedavno održane parlamentarne izbore, Janović napominje da se prvi put desila apstinencija koja političarima šalju poruku da „smanje doživljaj”.

- Prethodne dvije godine su pokazale da ne umiju da sarađuju i pokažu stabilnost. To su građani kaznili na ovim izborima, što se pokazalo i kroz izlaznost i kroz rezultate - ističe Janović.

Kako dodaje, najvažnije je da što prije krenemo ponovo da koračamo ka EU.

- Uvijek ima neformalnih razgovora i to je nešto što je najnormalnije, ali tome ne doprinose neke kategoričke izjave. Nema napretka Crne Gore bez stabilnosti - istakao je Janović, odgovarajući na pitanje da i ima neformalnih razgovora o novoj vladi.

Prema njegovim riječima, moraju razgovarati sa svima, ali da li će se dogovoriti to je druga stvar.

Ističe i da je važno da se konačno odgonetne zašto je DPS nepoželjan, a da se ne pozivaju na mantru „vladavina 30 godina“.

- Smiješno je kad neko od ove garniture koja je sada na vlasti priča o zloupotrebi državnih resursa. Jedan skandal preklapa drugi i to traje danima - ističe Janović.

Nakon ovih izbora, kako kaže, kad je u pitanju koalicija „Zajedno“ nemaju nikakvih problema da su opozicija.

- Ili Vlada u kojoj participiramo na partnerskih osnovama i izvučemo državu iz posrnuća ili smo opozicija i idemo dalje - poručuje Janović.

Kako je kazao, neformalne razgovore vode sa svima.

- Ne trčimo za pozicijama, tu smo da razgovaramo sa svima - zaključuje Janović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 17:33