Владимир Јоковић / - Владимир Јоковић
27/09/2021 u 14:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоковић: Ако је Лалошевић нешто незаконито урадио одговараће нама, а онда и државним органима

- Данас сам, као предсједник скупштинског Одбора за буџет и финансије, затражио од ДРИ да обави ревизију МПНКС-а са посебним освртом на рад Управе за спорт и младе, како би утврдили право стање - поручио је он.

Ми у СНП ЦГ смо провели 24 часне године на путу стварања стабилне, одговорне и поштене Црне Горе, која ће допринијети бољитку свих људи, независно од њихове припадности по било ком основу, поручио је предсједник ове странке Владимир Јоковић.

Како је истакао, неће дозволити никоме да крши углед и људско достојанство никоме у СНП-у, а поготово неће подлегнути под утицај оних који пишу анонимне кривичне пријаве, а у директној су вези са неким из МПНКС-а, али и оних који су планирали да дођу на  чело ове Управе.

 - Захтијевамо од министарке просвјете, науке, културе и спорта да нам каже: на основу које правне норме је ангажовала екстерну ревизију и покаже уговор о ангажовању тзв. екстерне ревизије. Тражимо да нам каже колико је она плаћена? Да ли је било расписивања тендера о избору екстерне ревизије? Како се зове екстерна ревизорска кућа са којом је потписан уговор? И најважније, који је правни основ за њено ангажовање?- упитао је он.

Подсјећа да је Закон о државној ревизорској институцији прописао да послове ревизије обавља државни ревизор.

 - Постављамо питање по којем правном основу тзв. екстерна ревизија, у којој су чланови неки људи блиски Министарству и новом директору Управе, одрађује овај посао. Ово из разлога јер би било спорно да се службена документација, за коју је одговорна Управа и која се мора чувати у складу са законом, опредијели неким неовлашћеним лицима. Данас сам, као предсједник скупштинског Одбора за буџет и финансије, затражио од ДРИ да обави ревизију МПНКС-а са посебним освртом на рад Управе за спорт и младе, како би утврдили право стање - поручио је он.

Јоковић је напоменуо да неће дозволити шиканирање људи, али с друге стране, као легалисти, уколико буде утврђено да је Лалошевић радио нешто незаконито, одговараће најприје партији, а онда и државним органима.

 - Али, исто тако, ако будемо утврдили да су неосновани напади, одговараће сви они који су направили ову ујдурму и њихови сарадници - додаје Јоковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 12:25