/ фото: СКУПШТИНА ЦГ
21/06/2022 u 17:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одбор већином гласова није подржао иницијативу Шеховића

Одбор за просвјету, науку, културу и спорт је размотрио Иницијативу за одржавање контролног саслушања министра просвјете Миомира Војиновића

Одбор за просвјету, науку, културу и спорт је на данас одржаној 13. сједници, у складу са чланом 75 Пословника Скупштине Црне Горе, размотрио Иницијативу за одржавање контролног саслушања министра просвјете Миомира Војиновића, на тему: „Примјена усвојеног Закона о измјенама и допунама Општег закона о образовању и васпитању, односно разрјешења и именовања директора образовно-васпитних установа у Црној Гори, те потенцијална штета која би по том основу могла да настане по државу“, коју је поднио посланик и предсједник Одбора за просвјету, науку, културу и спорт др Дамир Шеховић.  

Након расправе, Одбор већином гласова укупног броја чланова, није подржао Иницијативу посланика Дамира Шеховића.

- Одбор је размотрио и једногласно усвојио Извјештај о раду Одбора за просвјету, науку, културу и спорт за 2021. годину и План рада Одбора за просвјету, науку, културу и спорт за 2022. годину. Чланови Одбора су се сагласили да се ради о квалитетним документима и да ће, у наредном периоду, посебна пажња бити посвећена интензивирању рада и одржавању тематских сједница из области просвјете, науке, културе и спорта- наводе у саопштењу.

У оквиру текућих питања, чланови су упознати са актуелним питањима из надлежности Одбора, а који се односе на проблем студената Правног факултета – Одјељење у Бијелом Пољу, у вези са предлогом управе да се та образовна јединица угаси и студенти премјесте у Подгорицу, као и на изједначавање статуса асистената у настави у свим школама у Црној Гори и захтјева за продужење рока за завршетак студија студентима који су уписани на Универзитет Црне Горе по програмима донијетим на основу Закона о Универзитету („Службени лист РЦГ“, број 37/92 и 6/94).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:25