/ Foto: IVAN PETROVIC-IPE
20/01/2022 u 20:00 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кабинет Кривокапића: Абазовић и УРА, у колаборацији са ДПС-ом, покушавају декласирати Владу

ГП УРА су декласирали њен предсједник и чланови њеног посланичког клуба, који су дозволили да се њихова имена нађу на истом папиру поред имена Ивана Брајовића, званог „Рамада”, наове у саопштењу

Из  Кабинета предсједника Владе огласили су се поводом реаговања ГП УРА.

УРА: Кривокапић сада руши своjу Владу

Саопштење преносимо интегрално:

Вечерашње реаговање ГП УРА, у којем се тврди да премијер Здравко Кривокапић руши сопствену Владу, и то само дан након што је поднијела иницијативу за смјену те исте Владе, у којој сједи и њен лидер, вријеђа здрав разум и представља нечувено изругивање елементарној интелигенцији свих црногорских грађана.

Једнако је дипломатски скандалозна имплицитна тврдња ГП УРА да премијер Кривокапић и Влада Црне Горе немају подршку међународних  партнера, превасходно САД, упркос поруци коју је данас послао господин Габријел Ескобар, приликом сусрета са министром Спајићем.

Након што смо јуче дознали од посланика ГП УРА да нам пријете „санкције и међународна изолација”, уколико УРА не формира мањинску владу у садејству са ДПС-ом, сазнајемо да се премијер Кривокапић понаша „противуставно”, уз додатак да „УРА не врши никакав уставни пуч, како то тврди Кривокапић, већ је управо супротно, а све је једноставно доказиво – довољно је прочитати кровна правна документа”. Нисмо сигурни о којим „кровним” документима је тачно ријеч?

Наиме, Устав Црне Горе у члану 84 став 4 јасно прописује могућност да Влада предложи Скупштини скраћење мандата, како је и учињено. Дакле, Влада не доноси одлуку о скраћењу мандата, већ то ради Скупштина, па очекујемо да тај орган одлучи да ли ће прихватити или одбити поднесени приједлог.

Са друге стране, као вјерни читаоци „кровних” докумената, објасните јавности гдје у Уставу постоји прописана могућност да се у току трајања мандата Скупштине промијени мандатар, односно премијер. Ако наведете члан Устава који то омогућава - предсједник Владе ће поднијети неопозиву оставку.

По ставу УРА, спорно је поступање Владе које има јасно упориште у члану 84 став 4 Устава, а није спорно поступање ваше партије у вези са идејом формирања нове (мањинске) владе у оквиру постојећег сазива Скупштине, која нема упориште ни у једном члану Устава. Ако се нешто може назвати Уставним пучем - онда је то идеја коју желите реализовати, без упоришта у највећем правном акту ове земље.

На крају, премијер Кривокапић није декласирао сопствену Владу, већ то покушавају учинити њен потпредсједник Дритан Абазовић и УРА, у колаборацији са ДПС-ом и његовим сателитима, кроз грубо нарушавање и прекрајање изборне воље грађана. То знају сви црногорски грађани. О томе зборе и пјевају, свакодневно.

ГП УРА су декласирали њен предсједник и чланови њеног посланичког клуба, који су дозволили да се њихова имена нађу на истом папиру поред имена Ивана Брајовића, званог „Рамада”.

 Ште се пак тиче вашег пута који најављујете: једина извјесна адреса гдје ви ‘одосте’, налази се - релаксирано - испод цензуса. О томе ће најбоље посвједочити резултати овогодишњих парламентарних избора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 22:07