Milan Knežević / - FOTO: PRINTSCREEN
13/06/2024 u 20:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Knežević: Milović i Spajić da dođu u parlament i iznesu argumente u vezi razrješenja

Lider DNP-a Milan Knežević kazao je da ta partija neće po automatizmu glasati za smjenu ministra pravde Andreja Milovića samo jer je to tražio premijer Milojko Spajić. Smatra i da ministar i premijer treba iznesu argumente u vezi razrješenja.

On je na TV Vijesti rekao da prvo na dnevnom redu Skupštine treba da bude Rezolucija o genocidu u Jasenovcu, a u julu ili krajem juna, na red treba doći i inicijativa premijera za razrješenje ministra Andreja Milovića.

- Došlo prije Jasenovca ili poslije, DNP želi saslušati argumente i obrazloženje i samog premijera Spajića u vezi sa razrješenjem, ali i Milovića, koji je na konferenciji za štampu prilično uznemirio javnost i saopštio podatke koji bi mogli zainteresovati i SDT.

Kazao je kako misli da Milović treba da dođe u parlament i da njegova partija neće po automatizmu glasati za smjenu ministra samo zato što je to predložio premijer.

- Interes javnosti je toliko velik da teško neko može da objasni zašto on tog dana ne bi bio u Skupštini - rekao je Knežević.

Kaže da će na kolegijumu insistirati da se Miloviću omogući da učestvuje u raspravi koja se tiče njegove smjene.

Smatra da bi bila "kontrausluga" da se ta rasprava odloži za jul.

- U slučaju da ne dođe do izglasavanja inicijative Spajića, jasno je da Vlada u suštinskom, političkom i institucionalnom smislu više ne može da opstane i nadam se je Spajić dobro izvagao potez koji je potegao - poručio je Knežević.

Naglasio je da očekuje i da Spajić dođe u parlament.

- Ako neko misli da će DNP glasati po automatizmu, onda je u grdnoj zabludi. Suspendovali smo podršku Vladi Milojka Spajića, preduslov je izglasavanje rezolucije o genocidu u Jasenovcu, ali svakako želimo čuti obrazloženje i razloge premijera zašto inicira smjenu Milovića i da li oni korespondiraju našim zahtjevima i obrazloženjima koje smo saopštavali ranije- rekao je Knežević.

Milović pisao Mandiću: Omogućite mi učešće u radu sjednice na kojoj će se raspravljati o mom razrješenju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:39