Кнежевић / Фото: Лазар Ружић
24/10/2021 u 18:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кнежевић: Не смијемо дозволити да дјелови безбједносног сектора срасту са криминалом

Није тајна да је у Црној Гори нарушена, не само безбједносна, већ и друштвено-политичка ситуација, тврди он

Предсједник скупштинског Одбора за безбједност и одбрану Милан Kнежевић (ДФ) казао је за Портал РТЦГ да се не смије дозволити никад више да се дјелови безбједносног сектора отргну од Устава и закона и срасту са организованом криминалом.

Уочи сјутрашње сједнице Одбора на којој ће саслушати представнике безбједносног сектора, Кнежевић каже да саслушање треба да покаже значај институција које имају задатак да се боре против организованог криминала и корупције.

- Не могу ни претпоставити какве информације ћемо сјутра добити, али свакако је заједничка обавеза да допринесемо да се никад више дјелови безбједносног сектора не отргну од Устава и закона и срасту сa организованом криминалом- истакао је Kнежевић.

Скупштински Одбор за безбједност и одбрану саслушаће сјутра потпредсједника Владе Дритана Абазовића, вршиоца дужности врховног државног тужиоца Дражена Бурића и главног специјалног тужиоца Миливоја Kатнића, поводом дешавања у безбједносном сектору.

Одбор ће, како је најављено, саслушати и директора Агенције за националну безбједност (АНБ) Дејана Вукшића и шефа специјалног полицијског одјељења Драгана Радоњића.

Одлуку о контролном саслушању Одбор је донио једногласно, на иницијативу Kнежевића.

Образлужући иницијативу, Kнежевић је казао је да није тајна да је у Црној Гори нарушена, не само безбједносна, већ и друштвено-политичка ситуација, и да је то посљедица наслијеђеног вишедеценијског стања.

- Плашим се да је ових дана и недјеља безбједносна ситуација толико кулминирала, да посљедице могу да буду несагледиве и сматрам да је надлежност Одбора да учини све и допринесе да се сачува интегритет и институција и државе Црне Горе- закључио је Kнежевић.

Сједница ће бити одржана у просторији за разматрање материјала означених степеном тајности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:30