/ - FOTO: BS
25/07/2024 u 18:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kolašinac i Hot čestitali Ibrahimoviću: Pripadnici manjinskih naroda da utiču na kreiranje politika

Munir Kolašinac, predsjednika Bošnjačkog demokratskog saveza iz Republike Sjeverne Makedonije, i Dževad Hot, predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Sjevernoj Makedoniji čestitali su Ervinu Ibrahimoviću na ulazak u 44. Vladu.

Predsjednik Bošnjačke stranke i ministar vanjskih poslova Crne Gore Ervin Ibrahimović primio je u posjetu Munira Kolašinca, predsjednika Bošnjačkog demokratskog saveza iz Republike Sjeverne Makedonije, i Dževada Hota, predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Republici Sjevernoj Makedoniji.

Oni su uputili čestitke predsjedniku Ibrahimoviću i Bošnjačkoj stranci na ulasku u 44. Vladu Crne Gore ističući da je za pripadnike manje brojnih naroda veoma važno da iz institucija sistema utiču na kreiranje politika država u kojima žive.

Ovo je, kako su saopštili, posebna važno za Bošnjačku stranku koja se i po broju poslanika i po broju osvojenih glasova na zadnjim izborima pokazala kao značajan politički faktor u Crnoj Gori.

BS - šta predviđa sporazum o ulasku u 44. Vladu: Kapitalni projekti gdje žive Bošnjaci da budu prioritet

Oni su naglaslili da će Bošnjačka stranka, predsjednik Bošnjačke stranke mr Ervin Ibrahimović, kao potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova, sa ostala četiri ministra i šest poslanika Bošnjačke stranke u Skupštini Crne Gore, biti snažan garant položaja Bošnjaka u Crnoj Gori ali i u regionu te dati dodatnu snagu kredibilnosti članstva Crne Gore u NATO savezu i evropskom putu Crne Gore.

Predsjednik Ibrahimović poželio je srdačnu dobrodošlicu gostima iz Sjeverne Makedonije i ukazao na važnost popravljanja položaja Bošnjaka u svim državama regije u kojima žive kao manje brojni narodi ili nacionalne manjine te istakao da je upravo zato važno da Bošnjaci svoje legitimne političke interese artikulišu kroz nacionalne partije i institucije sistema.

Sastanku su prosustvovali aktuelni ministri iz Bošnjačke stranke Damir Gutić, Admir Šahmanović, Mirsad Azemovic i Ernad Suljević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 11:15