Miloš Konatar / mreža X
15/01/2024 u 21:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konatar: Spajić mora povećati zarade zaposlenima u prosvjeti, upravi i zdravstvu

Vlada Dritana Abazovića povećala je zarade zaposlenima u prosvjeti, upravi i pravosuđu za 20 odsto do 30 odsto, a da je takođe ugovorima jasno predviđeno povećanje u 2024. i 2025. za još po 10 odsto - naveo je Konatar

Spajić i njegova vlada imaju obavezu da bez odlaganja povećaju zarade zaposlenima u prosvjeti, upravi, pravosuđu i zdravstvu. To nije pitanje volje Milojka Spajića, već obaveza za povećanje zarada koje je omogućila Vlada Dritana Abazovića potpisivanjem Granskih kolektivnih ugovora, oglasio se Miloš Konatar, poslanik GP URA u Skupštini Crne Gore, na mreži X.

- Vlada Dritana Abazovića povećala je zarade zaposlenima u prosvjeti, upravi i pravosuđu za 20 odsto do 30 odsto, a da je takođe ugovorima jasno predviđeno povećanje u 2024. i 2025. za još po 10 odsto - naveo je Konatar.

Ističe da zaposleni u prosvjeti, upravi, pravosuđu i zdravstvu imaju pravo na povećanje zarada u 2024.

- Ako novi premijer Milojko Spajić i Vlada nastave da varaju zaposlene, natjeraju ih na štrajk i primoraju da opet na ulici moraju tražiti svoja prava, neće to biti samo Spajićev poraz, već poraz države Crne Gore, a to je nešto što ne smijemo dozvoliti - istakao je poslanik URA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 10:44