/ foto: SRDJAN BOLJEVIC
03/03/2023 u 07:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovač otputovao za Srbiju, razgovaraće o unapređenju saradnje i izručenju Marovića

Na sastanku će biti riječi o daljoj dinamici rada na međunarodnom sporazumu između Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije o razmjeni podataka u svrhu provjere izjava o imovini

Ministar pravde Marko Kovač boraviće danas u Beogradu gdje će sa srpskom koleginicom Majom Popović razgovarati o unapređenju bilateralne pravosudne saradnje i ugovoru o diobi trajno oduzete imovine.

RTCG prenosi da će jedna od tema biti i izručenje Svetozara Marovića crnogorskim organima.

Kako je najavljeno iz crnogorskog Ministarstva pravde, u fokusu razgovora o unapređenju bilateralne pravosudne saradnje biće aktuelna pitanja, propisi i sporazumi koji se tiču te oblasti.

- Predstojeći susret biće prilika da se dodatno osnaži saradnja dva ministarstva i utvrde prioriteti u daljem radu u cilju svobuhvatnog regionalnog povezivanja svih institucija koje doprinose jačanju vladavine prava na dobrobit svih građana Crne Gore i Srbije  kaže se u saopštenju.

Navodi se da će na sastanku biti riječi i o daljoj dinamici rada na međunarodnom sporazumu između Crne Gore, Srbije i Sjeverne Makedonije o razmjeni podataka u svrhu provjere izjava o imovini.

Kovač i Popović će, kako je najavljeno, razgovarati i o trilateralnom ugovoru između Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine o diobi trajno oduzete imovine.

Sastanku će, osim Kovača, prisustvovati i generalni direktor Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju u Ministarstvu pravde, Branimir Janjević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 16:58