/ - Б.Б.
28/08/2023 u 13:21 h
Gordana BojanićGordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovačević: Ako je uslov prekida blokade sastanak sa mnom - on će u najskorijem roku biti ispunjen

On je istakao da su članovi Savjeta dva puta napustili sastanke i time, kako je kazao, pokazali nepoštovanje prema Opštini Nikšić

- Ukoliko je uslov prekida blokade sastanak sa mnom, taj uslov će biti ispunjen u najskorijem roku, ali će i Opština i Savjet MZ ostati u okvirima svojih nadležnosti i prava koja imaju - poručio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević nakon što su mještani Župe jutros započeli sa blokadom puta Nikšić-Župa zbog, kako navode, izostalog odgovora Opštine Nikšić na njihove zahtijeve da održe sastanak sa gradonačelnikom.

Kovačević je za portal Dan kazao je da je ta lokalna samouprava do sada dva puta pozivala predstavnike Savjeta MZ na sastanak i da su usled njegove spriječenosti, delegaciju Opštine činili potpredsjednik Zoran Tomić, sekretarka za investicije i projekte Jelena Šekarić, kao i šef kabineta Marko Perućica.

Mještani Župe počeli sa blokadom puta

On je  istakao da su članovi Savjeta oba puta napustili sastanke i time, kako je kazao, pokazali nepoštovanje prema Opštini Nikšić.

- Svi projekti su u određenoj fazi realizacije i dinamika njihovog realizovanja, niti je kada zavisila, niti po prirodi stvari može zavisiti od Savjeta MZ. Uostalom, kada smo objavljivali šta je sve urađeno u Župi, osvrnuli smo se i na te projekte - kazao je Kovačević.

Dodaje da je problem u komunikaciji sa Savjetom nastao zbog "njih samih i određenih uobrazilja koje imaju u vezi sa radom Opštine".

- Nećemo dozvoliti da se zbog ovako vještački produkovanih problema u Župi ne radi, jer je dosta budućih projekata Opštine vezano za taj kraj. Što se tiče ostalih protesta, pokušavamo da nađemo njihove zahtjeve sa protesta iz vremena prethodnog režima, kada su postojali ovi isti problemi, da vidimo jesu li se zahtjevi u međuvremenu izmijenili od tada, ali još nismo uspjeli da to nađemo - kazao je Kovačević.

On je dodao da se nada da je "nakon trideset godina ostalo još malo strpljenja kod naših sugrađana u tim krajevima, jer je Nikšić najveća opština u Crnoj Gori i dinamiku radova nije lako uspostaviti".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 15:21