Krapović - Partsos / - MINISTARSTVO ODBRANE
10/11/2023 u 09:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krapović - Partsos: Odbrambenom saradnjom Crne Gore i Grčke afirmisan koncept kolektivne odbrane

Ambasador je kazao da Crna Gora može računati na snažnu podršku Republike Grčke i u procesu evropskih integracija

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se sa ambasadorom Republike Grčke u Crnoj Gori Panajotisom Partsosom. Sagovornici su konstatovali izuzetnu odbrambenju saradnju dvije zemlje, koja se ogleda prvenstveno kroz NATO misiju Air Policing, u kojoj avioni Grčkih vazduhoplovnih snaga, zajedno sa italijanskim, štite crnogorsko nebo.

Krapović je istakao da ovo dovoljno govori o posvećenosti zajedničkim vrijednostima Alijanse, kao i afirmaciji koncepta kolektivne odbrane.

- On se zahvalio na kontinuiranoj podršci koju Grčka pruža Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore u domenu vojnog obrazovanja, budući da se kadeti iz Crne Gore već godinama školuju na vojnim akademijama u Atini. Ministar je kazao da su znanja stečena na vojnim akademijama kopnene vojske, vazduhoplovstva i mornarice od velikog značaja za oficire VCG, ali i cijeli crnogorski odbrambeni sistem, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Partsos je čestitao ministru Krapoviću na preuzimanju odgovorne funkcije, uz očekivanje da će se odbrambena saradnja nastaviti istim intenzitetom.

- On je kazao da se saradnja sprovodi dinamikom predviđenom godišnjim sporazumima bilateralne saradnje. Ambasador je kazao da Crna Gora može računati na snažnu podršku Republike Grčke i u procesu evropskih integracija, imajući vidu da demokratske reforme na evropskom putu jačaju ne samo nacionalne kapacitete, već i stabilnost cijelog regiona, navode iz Ministarstva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 08:04