/ - Фото: ЛП
16/05/2022 u 09:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Либерали у Сарајеву: Кредибилитет процеса проширења ЕУ важан за стабилност региона

На конференцији је учествовала конференција Либералне партије Црне Горе, Аммар Боранчич портпарол ЛП и члан Управног одбора ЛИБСЕЕН и Лука Николић међународни секретар ЛП

У Сарајеву је одржана конференција ЛИБСЕЕН мреже либерала Југоисточне Европе чија је тема била либералне идеје за будућност проширења ЕУ до 2030. године.

-На конференцији је учествовала конференција Либералне партије Црне Горе, Аммар Боранчич портпарол ЛП и члан Управног одбора ЛИБСЕЕН и Лука Николић међународни секретар ЛП. Конференција је одржана у сусрет конкрегу АЛДЕ савеза либерала Европе који се почетком јуна одржана у Даблину, како би либералне партије и државе Западног Балкана имале заједничку платформу даљих интеграција региона на том догађају који ће окупити све либералне лидере, премијере и министре држава Европе- наводе из Либералне партије.

Конференцији ЛИБСЕЕН у Сарајеву пријетходили су Самит Западни Балкан - ЕУ у Словенији и конференција у Скопљу гдје су донијети закључци о подршци даљим европским интеграцијама и реформама у државама региона.

-Оваква заједничка платформа посебно је важна и значајна у времену усложњавања глобалне ситуације након руске агресије на Украјину, што је пријетња за стабилност и држава региона.Закључено је да је главни циљ скупа у Сарајеву повратак повјерења и кредибилитета процесу проширења и  очување европских и либералних вриједности у оваквим, кризним,  тренуцима те очување стабилности на Западном Балкану, посебно у Црној Гори, Босни и Херцеговини и Косову- поручују они.

Конференција која је одржана уз подршку Европског Парламента и АЛДЕ савеза, била је прилика да делегације држава региона размијене међусобна искуства али и разговарају са представницима држава и институција ЕУ. Догађају су присуствовали и лидер ЛИБСЕЕН мреже Роман Јакич, посланик ЕП Илхан Кјучук као и лидери и посланици либералних партија држава региона.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:58