/ FOTO: LIBERLANA PARIJA - ALEKSANDAR LJUMOVIć
11/08/2023 u 11:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ljumović: Mržnja uzima maha i vodi Crnu Goru u ambis

Moramo pod hitno spustiti na zemlju ovaj naš avion koji srlja u ambis kao da njime niko ne upravlja, naveo je on

Aleksandar Ljumović, potpredsjednik Liberalne partije, pitao je što se desilo sa građanskom Crnom Gorom, gdje smo nestali i kako smo zastranili do te mjere da su nacionalizam i ksenofobija ovoliko prisutni u našem društvu.

- Na svakom koraku, u svakoj oblasti, od crkvenih velikodostojnika koji se najmanje bave vjerom, preko mržnjom zadojenih političkih junoša, do navijača koji na sportskim priredbama emituju fašističke poruke, a zaboravljaju da su medalje i pehare donosili i građani ove zemlje koji se drugačije zovu i drugačije Bogu mole, ali su jedno na terenu. Dovoljno je proteklih par dana da pročitate naslove i vidite gdje živimo: od četničkog molebana u selu Gornje Zaostro u Beranama do proslave UČK u Ulcinju, od "Ubij Šiptara" na stadionu u Podgorici, do grafita "Kad se vojska na Kosovo vrati", faktički na obali Morače. Kao šlag na tortu dođe mlađani matičar i odbornik Glavnog grada "Brdža" koji vraća kapelu na Lovćen, a da ne zna ni čiju, i za Prizren je spreman, iako je u odborničke klupe sjeo kao izdanak izborne liste koja se zalaže za evropske vrijednosti- naveo je on.

Kako je kazao, "što bi rekli, ako smo sve ovo dozvolili, ili oguglali na ovakve primjere, onda "grdna rabota".

- Moramo pod hitno spustiti na zemlju ovaj naš avion koji srlja u ambis kao da njime niko ne upravlja. Jer ako nastavimo u ovom pravcu - što sa domaćim snagama i perjanicama, što sa uvezenim činiocima sa strane - Crna Gora sigurno ide u propast- naveo je Ljumović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 20:55