/ ФОТО: РАДЕ КОПРИВИЦА
09/05/2022 u 22:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маровић: За три године можемо испунити обавезе из области владавине права

Према ријечима Маровић, Црна Гора је по питању руске агресије на Украјину заузела јасан став и сасвим је усклађена са спољном политиком Уније

Црна Гора може за три године испунити своје обавезе из европске агенде, када је посриједи област области владавине права, оцијенила је потпредсједница Владе и министарка европских послова Јована Маровић.

Маровић је, у емисији "Наглас" на Телевизији Црне Горе  казала да Црна Гора показује напредак на путу ка Европској унији.

Према ријечима Маровић, Црна Гора је по питању руске агресије на Украјину заузела јасан став и сасвим је усклађена са спољном политиком Уније.

- Мало нам је замјерено што смо о томе гласали три пута, али сада је све у реду. На нама је да убиједимо ЕУ да смо озбиљни, да заокружимо резултате, посебно тамо гдје су недостајали. Посебно када је у питању владавина права- навела је Маровић.

Она је нагласила да је требало одавно санкционисати свакога ко је повлачио погрешне потезе и огријешио се о законе државе Црне Горе.

- Када је ријеч о владавини права, ми можемо све своје обавезе да испунимо за двије до три године- рекла је Маровић, преноси МИНА.

Потпредсједница Парламентарне Скупштине Савјета Европе и посланица Демократског фронта  Маја Вукићевић казала је да Црној Гори не требају ни Брисел ни Вашингтон да би се борила против криминала и корупције.

Она је истакла да су ствари у Црној Гори одавно познате, и да је потребна чврста и јасна политичка воља да се стане на крај криминалу и корупцији.

- Јасно смо саопштили да ћемо бити ту за дијалог за сва питања која су отворена а која су важна за грађане. ДФ остаје посвећен дијалогу, а ако намјера буде да се постављају људи блиски Демократској партији социјалиста (ДПС), ми у томе нећемо учествовати- казала је Вукићевић.

Професорица Економског факултета и бивша министарка европских интеграција Гордана Ђуровић је рекла да је политичка подршка процесу важна, додајући да Црна Гора има шансу да буде чланица ЕУ, упркос "одређеним застојима у посљедње вријеме".

- Мислим да имамо јасну спољнополитичку орјентацију и то треба посматрати као важан корак напријед- оцијенила је Ђуровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:54