НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ / -НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ
26/04/2022 u 10:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медојевић: Кренули смо лошим путем, ДПС ће насиљем бранити своје картеле и крваве паре

Он је поручио и да је насиље над недужном дјецом која су мирно и на дјечји начин исказивали свој однос према традиционалној вјери и светињама опасан пут

Инцидент на Цетињу је само један у низу који би морао све у Црној Гори да озбиљно забрине. ДПС је свео своју политику на подршку мафији и екстремнистичко антисрпско дјеловање, са све јаснијим и опаснијим елементима насиља, саопштио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић.

 - Кривокапићева Влада, Катнићево тужилаштво и Меденицино правосуђе нијесу имали снаге, ни политичке воље да санкционише противзаконите и насилне скупове које је организовао ДПС.  Чак је један од вођа парамилитаристичких фракција ДПС Веселин Вељовић ослобођен првостепеном судском одлуком - навео је он.

Како је истакао, овакво понашање Владе, полиције, тужилаштва и судова према "парамилитаристичким фалангама ДПС је само охрабрио ове криминалне структуре да наставе са насиљем на националној и вјерској основи и подизању тензија у Црној Гори."

 - Једно је мирно и демократско изражавање свог неслагања и протести. Насиље као метод спречавања и угрожавања мирне конзумације људских права и слобода је кривично дјело и мора бити санкционисано. Ма о коме се радило. Закон мора бити исти за све. Играње ДПС екстремиста са грађанским миром и међунационалним складом је играње са миром и стабилности. То је опасан и погрешан пут којим не смијемо ићи - додао је.

Према Медојевићевим ријечима, сваки наш грађанин коме је мир и просперитет његове породице, града и државе важна вриједност мора осудити насиље и екстремизам и одбацити таква понашања као опасна и штетна.

 - Нажалост, Дритан Абазовић и Владимир Јоковић су својом издајом бирача и коалицијом са мафијашко-екстремистичком организацијом ДПС, кренули тим опасним и погрешним путем. Ова Влада ће само додатно погоршати ситуацију у земљи и охрабривати антисрпски и антиправославни екстремизам и насиље. Кад видите ко ће се бавити питањима безбједности, одбране и спољним пословима јасно је да се ради о људима који подржавају екстремизам ДПС фанатика и који су и сами учествовали у планирању и реализацији насилних акција против мирног коришћења уатавом и законом гарантованих људских права - навео је он.

Медојевић је поручио и да је насиље над недужном дјецом која су мирно и на дјечји начин исказивали свој однос према традиционалној вјери и светињама опасан пут. 

 - ДПС је политичко крило мафије. Суочени са притиском споља и обиљем доказа које су ЕУРОПОЛ и ЕУРОЈУСТ, а који јасно оптужују врх ДПС за организовање нарко и дуванских картела, довео их је у ћошак и они су сада спремни да ураде све да заштите своје организације, своју слободу и крваве милијарде које су стекли. Насиље је њихов начин комуникације и само је питање дана када ће кренути са политички мотивисаним тероризмом- ликвидацијама политичара, полицајаца, тужилаца, судија, новинара, НВО активиста које могу препознати као опасност - сматра он.

Нагласио је и да је Абазовићева и Јоковићева Влада је сувише слаба и изнутра избушена кадровима ДПС мафије, да неће бити у стању да обезбједе доследно поштовање закона и Устава и гарантују мир и безбједност грађана и државе.

 - Стање у земљи је веома сложено и криза је дубока и структурна. Нама је потребан најшири друштвени договор и Влада националног јединства у којој мафија неће имати политички утицај. Потребна је широка, јака, компетентна и патриотска Влада која ће обезбједити да Устав и закон важе подједнако за све и спровести нужне резове за чишћење државних институција од екстремиста и плаћеника ДПС мафије - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 12:19