JAKOV MILATOVIĆ / Kabinet predsjednika CG - JAKOV MILATOVIĆ
22/10/2023 u 07:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Formiranje vlade i popis su unutrašnja pitanja, komentari inostranih zvaničnika neprimjereni

Bez obzira da li komentari dolaze iz SAD-a, EU ili Srbije

Pitanje formiranja Vlade Crne Gore, kao i pitanje popisa, unutrašnja su pitanja naše države, njenih građana i institucija, saopštio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

- Komentare inostranih zvaničnika tim povodom, bez obzira da li dolaze iz SAD-a, EU ili Srbije, smatram neprimjerenim”, napisao je on na Twitteru.

Podsjetimo, juče je izvjestilac za Crnu Goru u Evropskom parlamentu Tonino Picula kazao da naša zemlja nije zatvorila nijedno poglavlje u pregovorima sa EU naglasivši da se u sastavu vlade nalaze političari koji apsolutno ne kriju svoja politička uvjerenja.

- Odnosno nešto što bi se lako moglo ocijeniti izrazito destruktivnim po crnogorske interese kada je riječ o pristupanju Evropskoj uniji - rekao je on.

Naglasio je da prije svega misli na koalicija "Za budućnost Crne Gore", za koju je rekao da je otvoreno proruska.

On je rekao da j SPC otvoreno anticrnogorska i da je čak i patrijarh Porfirije dok je bio u Crnoj Gori otvoreno pozivao ljude da se na popisu stanovništva pravoslavni izjasne kao etnički Srbi.

Takođe, situaciju u Crnoj Gori komentarisao je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić navodeći kako, da bi neko ušao u vladu Crne Gore “mora da kaže sve najgore o Srbiji” i da u Vladu Crne Gore ne može “neko ko je Srbin i ko nije opsovao Beograd”.

- Da biste ušli u Vladu Crne Gore morate da govorite sve najgore o Beogradu. Šta ćete u vladi ako ne kažete sve najgore o Beogradu. Šta je Beograd kriv, pa zato što tamo žive Srbi, istakao je Vučić 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 01:23