Jakov Milatović / - FOTO: SLUžBA PREDSJEDNIKA CRNE GORE
07/02/2024 u 08:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović u zvaničnoj posjeti Austriji

Milatović će se, kako je najavljeno, sastati i sa šefom austrijske diplomatije Aleksanderom Šalenbergom, a predviđeno je i da na Bečkoj diplomatskoj akademiji govori o procesu evropskih integracija

Predsjednik Jakov Milatović boravi u trodnevnoj posjeti Austriji, gdje će sa austrijskim zvaničnicima razgovarati o evropskim integracijama Crne Gore na poziv predsjednika Austrije Aleksandera Van der Belena.

Iz Kabineta Milatovića ističu da je to prva zvanična posjeta predsjednika Crne Gore Austriji, od obnove nezavisnosti.

- Milatović će imati niz susreta sa visokim austrijskim zvaničnicima sa kojima će razgovarati na temu evropskih integracija Crne Gore, jačanja međudržavne saradnje, daljeg unapređenja bilateralnih odnosa dvije države i ekonomskih i kulturnih veza, a razmotriće i pitanja od regionalnog i međunarodnog značaja - kaže se u saopštenju.

Milatović će se, kako je najavljeno, sastati i sa šefom austrijske diplomatije Aleksanderom Šalenbergom, a predviđeno je i da na Bečkoj diplomatskoj akademiji govori o procesu evropskih integracija.

On će biti gost renomiranog Industrijskog udruženja, gdje će sa rukovodstvom te organizacije i izvršnim direktorima istaknutih austrijskih kompanija razgovarati o jačanju ekonomskih veza i saradnje Crne Gore i Austrije.

- Milatović će, sa suprugom Milenom Milatović, biti i počasni gost Van der Belena na Bečkom operskom balu, najznačajnijem kulturnom događaju u Austriji, koji okuplja veliki broj istaknutih predstavnika političkog, poslovnog, društvenog i kulturnog života iz Austrije i inostranstva - kaže se u saopštenju.

Navodi se i da Milatović odlaskom u Austriju, koja je prepoznata kao zagovornik evropske perspektive Crne Gore i ostalih država Zapadnog Balkana, nastavlja niz posjeta prijestonicama Evropske unije u cilju ubrzanja evropskog puta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 15:31