Jakov Milatović / - EVROPA SAD
26/10/2022 u 16:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Ubrzo ćemo poslati poziv za pregovore ostalim partijama

On naglašava da je Pokret Evropa sad, ostvario izvanredan rezultat u opštinama gdje su učestvovali i osim glavmog grada.

Građani su konačno prepoznali nove ljude, novu energiju i nove programe i žele promjene zbog čega su i dali povjerenje Pokretu Evropa sad, poručio je u emisiji Kontak RTV Nikšić, Jakov Milatović, jedan od lidera pokreta.

-Dobra i zdrava kampanja koja se bazirala na ekonomskim pitanjima i onim stvarima koje interesuju građane dala je rezultate. Sada je to povjerenje velika odgovornost ali kao što smo uradili u 42.Vladi po pitanju ekonomskih reformi i opravdali povjerenje građana i sada ćemo to uraditi u kontekstu razvoja i Podgorice i opština u kojima ćemo participirati u vlasti” - naveo je Milatović.

On naglašava da je Pokret Evropa sad, ostvario izvanredan rezultat u opštinama gdje su učestvovali i osim glavmog grada.

-Bijelo Polje, Pljevlja, Kolašin, Bar, Tivat, Žabljak, Danilovgrad. Daje nam rezultat za pravo da budemo ponosni, ali i jedan vjetar u leđa za parlamentarne izbore. Mjesto gradonačelnika u Podgorici, Danilovgradu, Žabljaku, to su stvari koje nam pripadaju u kontekstu jer smo bili najjača lista u okviru anti DPS blokova koje će formirati nove lokalne uprave. U kontekstu pregovora koji sada dolaze, smatramo da je to jedini fer pristup koji može biti održiv i sveobuhvatan. Upravo da partije koje su bile najjače u okviru ovih blokova, da delegiraju gradonačelnike. U Podgorici je to Evropa sad, kao i u Danilovgradu. U Pljevljima, Budvi, Demokratski front, Kolašinu Demokrate, na Žabljaku Durmitorska inicijativa. To je normalno demokratsko pravilo i konačno treba da ga se držimo - kazao je jedan od lidera Pokreta Evropa sad.

Prema njegovim riječima, još je rano govoriti o početku formalnih pregovora sa predstavnicima drugih partija oko formiranja vlasti, ali bi trebalo da počnu uskoro.

-Ubrzo ćemo poslati poziv za pregovore ostalim partijama. Čekamo proglašenje rezultata opštinskih izbornih komisija. Naglašavam, da ga treba brzo i završiti jer građani očekuju dozu odgovornosti, ozbiljnosti i sloge među pobjedničkim listama. Pokret Evropa sad će tako nastupiti - istakao je Milatović.

Neprihvatljivo je, kako navodi, da na pregovore zovu predstavnike DPS, SDP i SD jer su oni, kako smatra, glavni krivci za trenutno stanje.

Kao izlaz iz političke krize na državnom nivou, vidi u vanrednim parlamentarnim izborima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 10:15