Mirko Miličić / - НСД
30/08/2024 u 15:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Miličić: 30. avgusta Crna Gora je osvojila slobodu, obaveza da čuvamo tu tekovinu

Portparol NSD Mirko Miličić poručio je da je obaveza da se čuva sloboda koju je Crna Gora osvojila 30. avgusta 2020.

On je dodao da četiri godine nakon veličanstvene i demokratske pobjede na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori 2020. godine, konačno vidimo prve rezultate onih promjena za koje je narod digao svoj glas i dao podršku anti-DPS bloku, poručuje 

-Najznačajnija tekovina osvojena tog dana jeste sloboda, u punom smislu te riječi i vidimo da je upravo ona temelj na kojem danas gradimo bolju budućnost u našoj zemlji. Ovaj datum za nas ima poseban značaj, jer je on kulminacija naše tridesetogodišnje borbe za demokratsko, slobodno i društvo jednakih. Mi ne razdvajamo 30. avgust od svih onih protesta, kampanja i političkih borbi koje je smo godinama vodili, kao stožer opozicije protiv tadašnjeg kriminalnog režima - poručujen Miličić.

Milatović: Crna Gora slobodnija i bezbjednija nego prije četiri godine

Dodaje da "iako su prethodne tri godine bile izuzetno politički turbulentne, kako to obično biva kada jedan narod po prvi put osjeti svoju istinsku moć u vidu demokratske promjene vlasti, danas napokon, nakon dva neuspjela eksperimenta, imamo stabilnu Vladu koja ima istorijsku podršku u parlamentu i čiji je cilj da do kraja mandata učini da životni standard građana Crne Gore bude najbolji u regionu, a to znači da iznosi plata i penzija budu najvisočiji i da se stvore realna radna mjesta, kako u javnom, tako u privatnom sektoru, kako bi svi oni koji žele da rade pronašli zaposlenje".

- Sjećanje na 30. avgust "ne može biti potpuno bez sjećanja na sve koji više nijesu sa nama i koji su svoje živote ugradili u borbi za slobodu. Ovo sjećanje nas obavezuje da predano čuvamo tekovinu slobode i da nikada više ne dopustimo da se u Crnoj Gori ukorijeni bilo kakav vid totalitarizma - zaključuje Miličić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 03:53