Boris Mugoša (u sredini) / - FOTO: SD CG
13/03/2024 u 17:17 h
Svetlana ĆetkovićSvetlana Ćetković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mugoša podnio amandmane na Deklaraciju POSP-a

Potpredsjednik Socijaldemokrata i šef poslaničkog kluba te partije Boris Mugoša podnio je amandmane na Predlog Deklaracije i preporuka Parlamentarnog odbora EU i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), koje treba da budu usvojene u četvrtak na sastanku POSP-a u Strasburu.

Boris Mugoša, koji je član POSP-a, podnio je amandman da se u dijelu Deklaracije koji se bavi izborima doda da Parlamentarni odbor Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje ukazuje na potrebu adekvatne saradnje izmedju država po pitanju problematike državljanstava i prebivališta, zbog potencijalnog postojanja tzv. duplih birača.

Takođe, u dijelu Deklaracije koja govori o popisu Mugoša predlaže da se navede da je u cilju uspješnog završetka procesa potpisa potrebno da konačni podaci popisa budu potvrđeni kao relevantni od strane vlasti, opozicije i Savjeta manje brojnih naroda, navodi se u saopštenju.

Potpredsjednik SD-a, u dijelu Deklaracije koji se odnosi na važnost zaštite i promocije prava LGBTIQ+ osoba, predlaže da se Vlada i Skupština pozovu na inteziviranje aktivnosti po pitanju usklađivanja relevantnog zakonodavstva neophodnog za adekvatno sprovođenje Zakona o životnom partnerstvu lica istog pola, jer je ostao značajan broj propisa koje treba izmijeniti i usvojiti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:26