Абазовић и њемачки инвеститори / - фото: Кабинет потпредсједника Владе
24/03/2022 u 13:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Њемачки инвеститори желе да улажу у аеродром у Беранама

Посебно интересовање током разговора са потпредсjедником Владе Абазовићем, њемачки инвеститори су показали према могућности улагања у аеродром у Беранама

Њемачка jе као наш међународни партнер стратешки важна за Црну Гору, а њихови инвеститори су и више него добродошли да улажу у Црну Гору. Jако jе важно то што враћамо Њемце у Црну Гору, како инвестироре, тако и туристе, саопштио jе потпредсjедник Владе Дритан Абазовић на састанку са њемачким инвеститорима предвођеним почасним конзулом Црне Горе у њемачкоj и инвеститором Волкером Зехом.

- Потребно је обнавити директне авио линиjе између Црне Горе и Њемачке, чиме ће се jош боље промовисати Црна Гора као туристичка дестинациjа коjа jе погодна за директна улагања страних инвеститора - истакао је почасни конзул и инвеститор Волкер Зех.

Њемачки инвеститори исказали су велико интересовање за улагање у Црну Гору, а члан делегациjе, инвеститор Кристиjан Вачутка, навео jе да они овдjе имаjу намjеру основати компаниjе, пословати фер и запослити домицилно становништво, чиме би доприниjели даљем економском развоjу Црне Горе.

Посебно интересовање током разговора са потпредсjедником Владе Абазовићем, њемачки инвеститори су показали према могућности улагања у аеродром у Беранама, казали су из Кабинета вицепремијера.

Абазовић jе са њемачком делегациjом предвођеном Зехом разговарао о дигиталним и енергетским потенциjалима Црне Горе, са нарочитим освртом на туристички потенциjал сjевера Црне Горе и могућностима улагања у таj краj наше држве. На састанку се разговарало и о умрежавању њемачких инвеститора са компаниjама коjе се баве производњом дрвног пелета

Делегациjу инвеститора коjу предводи почасни конзул Црне Горе у њемачкоj Волкер Зех, чине и Carsten Bohm, Udo Horz, Tim Horz, Axel Schmieg, Timo Scweizer и Christian Wachutka. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 14:21