SRĐAN PAVIĆEVIĆ / - FOTO: PRINTSKRIN
08/05/2024 u 19:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pavićević: Cilj Vlade članstvo Crne Gore u EU

Potpredsjednik Vlade Srđan Pavićević kazao je za RTV Nikšić da je cilj Vlade članstvo Crne Gore u EU. Dodao je da su pred Vladom su veliki planovi i izazovi.

- Bio bih krajnje pretenciozan kada bih pokušao da bojim posebnim bojama ono što je svakodnevni život, jer svi dobro znamo kakvo je stanje u zdravstvu, obrazovanju, socijalnoj politici, oblasti rada. Ne mogu reći da je poražavajuće i da nije dobro, ali još manje mogu da kažem da ne može bolje - poručio je Pavićević.

Kako dodaje, - Višedecenijsko nasljeđe u ove četiri oblasti poprilično opterećuje sastav Vlade. Uspjeli smo da detektujemo neke ključne probleme, koji su hronično poznati. Moramo biti objektivni i realni i postaviti stvari kako treba i dati prijedloge kako izaći iz tih problema. Pred nama je preliminarna strategija ili mapa puta kako da to realizujemo. Nadamo se najboljem jer imamo dobru saradnju i koordinaciju resornih ministara - kazao je Pavićević.

Na pitanje da li i koliko suprotstavljena i različita mišljenja članova Vlade utiču na njeno funkcionisanje, Pavićević ističe da je doživljavao kao „Vladu dobrih učenika i kvalitetnih ljudi“.

- Povremena nerazumijevanja i disonantni tonovi su svakodnevan život. Imate ih i u svakoj porodici, a ne u politici. Samo je potrebno više razumijevanja - smatra on.

Nada se da će Vlada da se potrudi da ispuni sve ciljeve koje je obećala građanima Crne Gore, koji su joj i dali povjerenje.

- To se vidi i u dosadašnjoj dinamici i radu za ovih 6 mjeseci. Trudimo se da se obećano ispunjava. Vidi se trend u kom pravcu idemo. Naš cilj je kvalitetna priprema da Crna Gora postane članica Evropske unije. To je ono čemu ova Vlada teži - poručio je Pavićević.

A da bi to ostvarili i postali član razvijene porodice moramo ispuniti određene uslove i standarde, poručuje Pavićević.

- Sve što radimo treba da radimo u smislu radikalnih, manje radikalnih ili laganih reformi zavisno od problema na koje nailazimo. Da prilagodimo crnogorski javni i politički život i državu standardima koji važe u razvijenom svijetu. Moramo da hvatamo kopču sa razvijenim svijetom, jer on nema kad nas da čeka. Što prije mi usvojimo standarde razvijenog svijeta i počnemo da funkcionišemo po njima, u svim sferama života, i to budu naši standardi i principi, mi nećemo ni znati da smo ušli u EU - zaključio je Pavićević.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 23:45