Срђан Пејовић / - Б.Је.
23/03/2022 u 16:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пејовић СНП-у: У Управи за шуме нема ни једног незаконито запосленог у мом мандату

Истакао је и да му је жао што овај орган није добио ни ријеч подршке од посланичког клуба СНП-а у Скупштини док је трпио притисак шумарског лобија и интересних група

Поштовани господине Јоковићу, позивам Вас да престанете да решавате своје политичке невоље на рачун Управе за шуме или било ког државног органа, поручио је директор овог предузећа Срђан Пејовић.

Како је нагласио, у Управи за шуме нема ни једног незаконито запосленог у мом мандату, а камо ли 17 како наводи СНП у фалсификованом партијском саопштењу. 

 - Од када сам дошао на чело Управе за шуме у буџет Црне Горе су почели да се сливају милиони еура који су до тада нестајали у приватним џеповима, а дрво које се уговарало за мање од 20е по м3 , сада се уговрара по 80е и више.  Сви позиви које је ова Управа од мог доласка расписала су од тада тржишни и транспарентни, а једини тон сличан Вашем овом органу су упућивали незадовољни представници шумарског лобија (да не употријебим неку тежу ријеч) навикли на незаконите привилегије, штетне за државу под влашћу ДПС-а - навео је Пејовић.

Истакао је и да му је жао што овај орган није добио ни ријеч подршке од  посланичког клуба СНП-а у Скупштини док је трпио притисак шумарског лобија и интересних група. 

 - Позивам Вас, можете доћи и лично да погледате сваки уговор, укључујући и оне о запошљавању, а када дођете, обавезно и да погледате и имовински картон Срђана Пејовића који је исти данас као и прије ступања на дужност, за разлику од многих посланика у Скупштини Црне Горе и политичара који су дебело приватно профитирали од својих јавних дужности. - нагласио је он.

Пејовић је поручио Јоковићу да своја  "најоштрија упозорења" остави за дисциплиновање Главног Одбора и чланства Ваше партије, а све што имате на рачун Управе за шуме можете слободно да расправљате са будућим министром пољопривреде кога ћете договарати са коруптивним шумарским лобијем и ДПС-ом.

 - Свака помисао да рјешавате своје политичке проблеме довођењем у питање мог професионализма и законитости у раду Управе за шуме, довешће до много тежих политичких проблема о којима једино бринете, него што их сада имате, јер шумарски лобији који говоре преко Вас имају ограничен домет у односу на интерес грађана Црне Горе а нарочито Сјевера и јавни интерес ове државе који од првог дана мог руковођења овом Управом јавно, конкретно и најенергичније браним - закључио је вд директора Управе за шуме.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:58