/ - Јелена Перовић
13/05/2022 u 18:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Перовић: Jачање интегритета носилаца извршне власти темељ борбе против корупциjе

Један од темеља борбе против корупциjе jачање интегритета носилаца наjвиших функциjа извршне власти, као и институциjа система, коjе би требало да дjелуjу на истоj страни закона, казала је Перовић

Jачање интегритета носилаца наjвиших функциjа извршне власти jедан jе од темеља борбе против корупциjе, казала jе директорица Агенциjе за спречавање корупциjе (АСК) Jелена Перовић.

Из Министарства правде саопштено jе да jе делегациjа АСК-а данас посjетила таj Владин ресор и састала се са ресорним министром Марком Ковачем и државним секретаром Боjаном Божовићем.

- Перовић jе подвукла да jе jедан од темеља борбе против корупциjе jачање интегритета носилаца наjвиших функциjа извршне власти, као и институциjа система, коjе би требало да дjелуjу координисано на истоj страни, страни закона- наводи се у саопштењу.

Из Министарства су рекли да jе Агенциjа понудила стручну помоћ у унапређењу легислативног оквира, и у области анализе прописа и њихове процjене на ризике од корупциjе.

Наглашаваjући да jе Министарство правде кључна адреса на коjу jе Агенциjа упућена, предсjедник Савjета АСК-а Момчило Радуловић представио jе Ковачу резултате реформске ориjентациjе коjима су елиминисане пређашње лоше праксе.

- Што jе довело до тога да jе Агенциjа у извjештаjима Европске комисиjе препозната као наjуспjешниjа институциjа у поглављу 23 приступних преговора са Европском униjом - навео jе Радуловић.

Према његовим риjечима, постоjе елементи на коjима се може градити заjедничка платформа, како би се искористила jединствена прилика да се отклони читав низ системских грешака и неjасноћа коjе су могле да буду коришћене у коруптивне сврхе.

Ковач jе нагласио да jе Агенциjа у претходном периоду значаjно доприниjела раду радних група за припреме нормативних аката под окриљем Министарства правда.

Он jе казао да се нада да ће та сарадња бити настављена.

- Министарство jе у потпуности отворено за све оправдане инициjативе за промjену законских прописа, а покушаће, сходно своjим надлежностима, да пружи институционалну подршку у циљу jачања капацитета саме Агенциjе- казао jе Ковач.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 11:55