/ Ана Писонеро
29/06/2023 u 14:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pisonero: Nacrt zakona o Vladi dostavljen Evropskoj komisiji na ocjenu

Nacrt zakona o Vladi uređuje njen sastav, mandat, organizaciju, način rada, odlučivanje, odnos sa drugim državnim organima i druga pitanja od značaja za njen rad

Vlada Crne Gore uputila je nacrt zakona o Vladi Evropskoj komisiji na ocjenu. Tu informaciju saopštila je portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Hernandez.

- Crnogorske vlasti su zaista uputile nacrt zakona o Vladi Evropskoj komisiji na ocjenu. Procjena nacrta zakona je još u toku, a Evropska komisija će svoje komentare prenijeti nadležnima čim procjena bude završena - rekla je Pisonero Hernandez. 

Savjet za reformu javne uprave krajem prošle godine usvojio je zaključak kojim se obavezuje Ministarstvo javne uprave da nacrt Zakona o Vladi dostavi Evropskoj komisiji radi davanja mišljenja. Tada su razmatrani nacrti Zakona o Vladi i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama.

Nacrt zakona o Vladi uređuje njen sastav, mandat, organizaciju, način rada, odlučivanje, odnos sa drugim državnim organima i druga pitanja od značaja za njen rad.

Uz to je i predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodnom pristupu informacijama, nakon formiranja 43. Vlade vraćen iz skupštinske procedure, nakon čega je ponovljen ciklus konsultacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:31