ilustracija / - POKRET PODSTANARA
25/09/2024 u 07:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pokret podstanara: Naše političke elite su se pretvorile u prave „kraljeve žurke“

U moru predizbornih lista koje nas bombarduju poput kiše cvijeća na nekom festivalu, ne možemo a da ne primijetimo fascinantnu pojavu — naše političke elite su se pretvorile u prave „kraljeve žurke“.

Svake četiri godine, ovi talentovani „performeri“ izlaze iz svojih udobnih fotelja i kreću u spektakularnu predstavu kako bi nas podsjetili na svoje nevjerojatne vještine u improvizaciji, saopštio je Pokret podstanara.

- Kako oni to rade? Pa, lako! Prvo, tu je magični trik preobrazbe: od ljudi koji su proteklih godina sjedili na vlasti i donosi odluke (ili ne) do „boraca za pravdu“ koji „nikada ne odustaju“. Zaista, samo dodajte malo šminke, odijelo i par uzbudljivih fraza, i voila! Dobijete političkog superjunaka spremnog da spasi našu zajednicu. Uvijek se pitam, gdje su im bile te sposobnosti kada su ih zaista trebali?- ističe se usaopštenju.

Pokret podstanara: Apstinencija više nije opcija

S druge strane, dodaju, imamo kraljeve žurke koji ne propuštaju priliku da se „pokažu“ na svakom mogućem događaju.

- Bilo da je riječ o otvaranju novog parka ili inauguraciji WC-a, oni su tu, nasmijani i s podignutim rukama, spremni da poziraju kao da se nalaze na crvenom tepihu. Zaista, nema boljeg načina da se prikaže svoja predanost zajednici nego „biti prisutan“ uz koktele i muziku! Naravno, ne možemo zaboraviti na njihove kampanje koje su postale prave party atmosfere. Zašto se truditi s detaljnim planovima i strategijama kad možete organizovati žurku sa „influencerima“, poslužiti besplatne grickalice i nadati se da će vaša publika zaboraviti na sve loše odluke koje ste donijeli? Ove stranke su prava zabava! Glazba, ples i malo propaganda — sve što je potrebno da se zaboravi na neispunjena obećanja- smatraju u Pokretu podstanara.

Prema njihovim riječima a kada se već spominju obećanja, sjajni „kraljevi“ s predizbornih lista imaju nevjerojatnu sposobnost da zaborave sve što su obećali od prošlih izbora.

- Sjećate li se kad su nas uvjeravali da će smanjiti nezaposlenost? Pa, očigledno su shvatili da je najbolje pustiti stvarima da idu svojim tokom i „dati šansu drugima“. Možda su zaboravili na čemu su radili, ali to ne sprječava njihovu sposobnost da nas ponovo uvjere da su najbolji izbor. I dalje su tu, s novim obećanjima, koja će zasigurno izdržati kao i njihova prošla. Dakle, dragi građani, pripremite se! Kraljevi žurke dolaze s novim spektaklima i nastupima. Ne zaboravite, dok vi uživate u njihovim performansama, da ćete na kraju biti ti koji ćete platiti cijenu za njihove „izvanredne“ predstave. Možda je najbolje da se zabavite dok traje ova cirkuska predstava — samo pazite da vam se žurka ne završi s prekomjernim troškovima i novim obećanjima koja nikada neće biti ispunjena. Hvala vam što ste dio ove spektakularne političke zabave- zaključili su u Pokretu podstanara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 07:52