Oana Kristina Popa / Foto: LAZAR RUZIC
09/05/2023 u 20:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Popa: Važno da Crna Gora ostane na kursu reformi i EU integracija

Ona se nada da ljude u Crnoj Gori ne ujedinjuju samo izazovi i problemi, već i perspektiva integracije u Evropsku uniju

Šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa kazala je da od novih vlasti u Crnoj Gori očekuje da ostane na kursu reformske agende i da se država izdigne iznad političkih razlika.

- Demokratija je malo haotična i to je činjenica, ali je važno za Crnu Goru da ostane na kursu reformske agende i da se izdigne iznad političkih razlika i fokusira se na ono što ujedinjuje ljude i na strateške Crne Gore i evropsku integraciju - rekla Popa za TVCG, uoči proslave Dana Evrope u Podgorici.

Ona se nada da ljude u Crnoj Gori ne ujedinjuju samo izazovi i problemi, već i perspektiva integracije u Evropsku uniju. Ističe da očekuje da će ljudi uspjeti daprebrode sve te razlike i političke nesuglasice i da se fokusiraju na ono što je zaista važno, a to je pristupanje u EU.

Popa je rekla da  je ovo jako važan dan i da su godina, dani i sedmice iza nas bili jako izazovni.

- Vjerovatno smo mi generacija evropejaca koja prolazi kroz izazove kroz koje još niko nije prolazio još od začetaka EU prije 73 godine. Imali smo različite krize - imali smo zdravstvenu krizu, sad imamo energetsku sa kojom treba da se suočimo zbog ruske agresije na Ukrajinu. Svjedočili smo prije nekoliko dana užasnim tragedijama u Srbiji. Ono što smo pokazali kroz izazove je da smo ujedinjeni i da je solidarnost naša snaga i da mi smo vjerovatno ujedinjeniji nego što smo ikada bili u istoriji EU - poručila je Popa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 17:41