/ Зденка Поповић
13/10/2021 u 13:43 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Поповић: Абазовић да одговори да ли је за Кривокапићев план или истински нестраначку Владу

Како је додала, дио парламентарне већине већ дуже бојкотује пленарна засиједања

Зденка Поповић, посланица Демократа у скупштини Црне Горе, саопштила је да колеге из УРА настављају са "јефтиним медијским триковима, врло сличним триковима ДПС, у којима се информерски манипулише и подмеће".

- Прво, Скупштина на пленарном засиједању не може расправљати и одлучивати о избору чланова Тужилачког савјета без утврђеног предлога кандидата на матичном одбору. А, прије сједнице матичног одбора парламентарна већина треба да договори листу кандидата. Предлог листе кандидата као што добро знате не постоји у скупштинској процедури, те самим тим и формално-правно Скупштина на пленуму не може расправљати о непостојећем акту, нити предсједник Скупштине може заказати такву сједницу што Абазовић добро зна, али манипулише како би избјегао нестраначку Владу у којој би он морао поднијети оставку- нагласила је Поповић.

Како је додала, друго, дио парламентарне већине већ дуже бојкотује пленарна засиједања.

- Тако да као што је познато нема сједница Скупштине ни око предлога закона који су у процедури, јер нема потребне парламентарне већине, осим ако неко није на путу да направи већину са ДПС, па би би било лијепо да нас о томе обавијести. Дакле, сједница ће бити оног тренутка кад исту потврде актуелна парламентарна већина, а не нека нова већина са ДПС, јер Бечић чува изборну вољу грађана. Треће, добро би било да господин Абазовић коначно одговори да ли ли је за Кривокапићев план реконструкције Владе или истински нестраначку Владу јер напрасно заговара концпет нестраначке Владе? Нама је прихватљиво у једно и друго, али одговора нема, јер се опструкција реконструкције која води ка стабилности власти наставља само са једним циљем: да Абазовић сачува своју позицију унутар Владе- навела је Поповић.

И, како је навела, четврто, добро би било "да нам коорднинатор безбједносних служби коначно одговори зашто значајне позиције у безбједносном сектору и даље покривају ударне песнице криминалног бившег режима, како је Радоје Звицер напустио Црну Гору пред хапшење његове криминалне групе у априлу ове године, ко је у затвору Спуж посјетио једно високо котирано лице у криминалном миљеу и на основу које одлуке?".

- Прекините више са триковима, подметањима и опструкцијама реконструкције Владе или нам отворено кажите да сте нашли нове партнере- поручила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 17:04