Зденка Поповић / - Демократе
15/10/2021 u 22:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Поповић: Абазовић је радио све да се устоличење не деси, то је био први план да се сруши Влада

Истакла је да, што се тиче избора ТС-а слушамо само исте излизане подвале

Грађани Црне Горе ових дана свједоче како се један некада грађански покрет захваљујући појединцима силовито самодеградира у таблоидну интересну групацију спремну на свакакве гадости, подвале и фабриковања, поручила је посланица Деморката Зденка Поповић.

 - Зашто је то тако, најбоље је питати дружину која се одлучила да – умјесто извињења црногорској јавности за прљање путем Вучићевићевих гнусоба и гадости – још јаче настави информерским странпутицама. Подмукло провлачење имена покојног Душка Јовановића од стране Абазовића кроз најновији неред који прави јесте гадлук својствен само Вучићевићу. То су људи способни искључиво за жалосна дјела, и то је аксиом. Ако за тврдње које сте јавно изрекли не поднесете кривичне пријаве, остаћете упамћени као веће кукавице од оних који су пуцали у Душка Јовановића. Ту смо, чекамо - нагласила је она.

Поповић је нагласила да, на овакав начин користити убиство Душка Јовановића, може само неко коме ништа није свето.

 - Не само да сте ме бестидно оптужили због питања које сам поставила, него ме сада покушавате безуспјешно понижавати тврдњом да нисам у стању да напишем саопштење. Хвала, колеге. Хвала, јунаци. Хвала, европејци.  Али, подржавам вас да наставите како би цијела Црна Гора видјела ко сте и шта ви то у ствари хоћете - додала је она.

Истакла је да, што се тиче избора ТС-а слушамо само исте излизане подвале.

 - Не ради се о 1 од 11 чланова ТС-а, већ златном гласу за избор ВДТ-а што ви добро знате. Ево једноставно рјешење. Ако вам је већ неспоран господин Булатовић на мјесту члана Тужилачког савјета који је сагласно Уставу самосталан орган, онда по логици не може вам бити споран за члана Владе која је по Уставу политички орган. Прихватите господина Булатовића за члана Владе и све је ријешено за пет минута - додала је Поповић.

Како је напоменула, нијесу чули да су демантовали Милана Кнежевића који је јавно обзнанио претходних дана да је много Споразума направљено између Дритана Абазовића и ДФ-а  у претходним мјесецима, а вечерас ексклузивно  Кнежевић саопштава да је један од договара направљен у Пивским Долима.

 - Међутим, очито да тиква пуца са колегом Абазовићем оног тренутка кад га не подржите да буде премијер, јер познато је да не трпи надређеног и да је рушио сваког ко му је био предсједник или лидер. Али нису то сва непочинства Абазовића и и сумњивог миљеа: ти пипци досежу до разних група и зато је тражио да се поступи по захтјеву Веселина Вељовића и не реагује на Цетињу. Спречавање тог наума од стране Демократа те вечери га још жестоко боли јер му је пореметило све планове и гурнуло га у патолошку мржњу према Демократама. Неки од нас су били у изолацији, имали упале плућа и друге последице са којима се само јадници могу шегачити, али и у таквом стању није нам фалило храбрости да јасно кажемо да се устоличење може одржати, док је Абазовић до ране зоре убјеђивао Митрополита да се устоличење треба одложити, а након што се показало да није био у праву, кренуо у медијску акцију подметања другима и представљања себе као спасиоца - тврди она.

Подсјећа,  док је ДПС организовао пуч на Цетињу, Дритан Абазовић је гарантовао да неће бити устоличења митрополита и радио све да се исто не деси.

 - То је био први план да се сруши Влада Црне Горе. Када није успио, прешло се на план Б: игра опструирања реконструкције Владе у којој се служи махинацијама, подвалама, неистинама и сваком врстом опструкција, а све како би пројекат стабилизације пропао, а он покушао преузети мјесто премијера у некој новој расподјели. Одмах да зна: премијер може бити, али искључиво ако га подржи ДПС. Али он одлично зна да би му то трајало тачно један дан, јер грађани Црне Горе не би дозволили ту авантуру. Треба ли подсјећати на јучерашње заједничко гласање посланика ДПС-а и УРА у на скупштинском одбору да се Уставном суду препоручи да стави ван снаге Закон о слободи вјероисповијести? Зашто нијесте грађанима то саопштили у предизборној кампањи него их овако варате - упитала је Поповић.

Додала је да су лажи УРА смишљене на брзину, зато су плитке и јефтине.

 - Сад кад сте проваљени, кад су грађани Црне Горе сазнали да један потпредсједник Владе посјећује како он каже високо котиране криминалце по затворима, смислили сте лажи како би се покушали прати.  А гледе ваших тврдњи, знајте следеће: саопштења пишем и потписујем лично. Ја сам питала како је Радоје Звицер напустио земљу пред хапшење његове криминалне група и друга питања, а иза својих питања и ставова стојим, главом и брадом и увреде на мој рачун не прихватам. Ако имате нешто против мене, било шта, подигните кривичну пријаву. Чекам - поручила је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 20:03