фото ПРАВА ЦГ / - фото ПРАВА ЦГ
26/01/2022 u 19:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Права ЦГ: Абазовићев очајнички покушај мијешања СПЦ у политику рушења Владе

Овај одбјегли потпредсједник се није појавио на сједници Вијећа за националну безбједност, али ни на данашњој сједници Владе, наводе из Праве ЦГ

Права Црна Гора је саопштила да  потпредсједник Владе Дритан Абазовић усред политичке кризе у Црној Гори, коју је, какоа наводе, заједно са ДПС-ом изазвао потписивањем иницијативе за смјену Владе чији је потпредсједник, пошао је ни мање ни више него у Београд у, како каже, приватну посјету Патријарху Српском господину Порфирију.

- Другим ријечима, господин Абазовић није отишао да говори о службеним темама као потпредсједник Владе. Неће помињати Темељни уговор или статус СПЦ у Црној Гори, нити политичку ситуацију и позицију меморандумског врха СНП-а, нити мањинску Владу коју је народ 30. августа презрео као издају. Преведено, поручује да је тамо да се позабави личним духовним, културним и интелектуалним, све у свему приватним потребама Дритана Абазовића. Права Црна Гора ипак као и већина грађана сматра да је Дритан Абазовић овај нелегалан бијег у Србију, без одобрења премијера на које је дужан као члан Владе, извршио у очајничком покушају да преко првог ауторитета наше Цркве, убједи већину 30. августа у оно што СНП није успио да убиједи ни чланове главног одбора, да ДПС нема везе са мањинском владом коју ће изгласати та партија и да слање посланика владајуће већине у опозицију није издаја изборне воље настале на концу масовних Црквено-народних литија- наводе из ПЦГ.

Истичу да , "овај одбјегли потпредсједник се није појавио на сједници Вијећа за националну безбједност, али ни на данашњој сједници Владе на којој је усвојена информација о потреби закључења Темељног уговора, гдје су њему блиски министри били уздржани".

- Исти потпредсједник не испуњава јавне дужности за које је плаћен, али зато има времена за приватно клеветање и рушење Владе чији је члан. Вјерујемо да ће господин Абазовић, представник струје која се ултимативно борила за одлагање и измјештање устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу, добити исти хладан туш и исти одговор који је добио господин Јоковић када се трагикомично позвао на Цркву у завођењу Главног одбора СНП-а на пут меморандумске издаје воље грађана.У сваком случају, уколико потпредсједник Абазовић није отишао ради духовних потреба у Београд, биће дужан да по повратку објасни свако слово и сваки корак свог путовања и покушај очајничког мијешања Цркве у политику рушења Владе, што јуче није прошло његовом меморандумском колеги Владмиру Јоковићу- наводе из Праве.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 09:22