Vučinić / Foto: IVAN PETROVIĆ-IPE
05/07/2022 u 17:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Radnička partija: Klan Blaža Jovanića u Privrednom sudu se osipa

Jovanićev kum i glavni savjetnik, kontraverzni stečajni upravnik Žarko Ostojić, doživio je fijasko već na pismenom ispitu tako da nije ni dobio priliku da polaže usmeni dio, kaže se u saopštenju Vučinićeve partije

Radnička partija, na čelu sa Maksimom Vučinićem, tvrdi da "klan Blaža Jovanića u Privrednom sudu se osipa, a brzo će njegovu mrežu zadesiti ista sudbina i u drugim institucijama".

- Ponovo se pokazuje da je Radnička partija bila u pravu kada je govorila o stečajnoj mafiji. Istaknuti članovi te organizacije su čak i popravni ispit za stečajnog upravnika pali. Pali su oni koji su vodili stečajeve sa višemilionskom imovinom, oni koji su odlučivali o sudbinama radnika. Jovanićev kum i glavni savjetnik, kontroverzni stečajni upravnik Žarko Ostojić, doživio je fijasko već na pismenom ispitu tako da nije ni dobio priliku da polaže usmeni dio. Ostojić, koji važi za najbogatijeg i najperfidnijeg upravnika, vodio je najmasnije predmete poput Brodogradilišta, bolnice Meljine, Primorke, Solane i mnogih drugih. Ispit su, između ostalih, pali i stečajni Radoja Dakića, Onogošta, Pobjede, hotela Mediteran i mnogih drugih predmeta, Mladen Marković i Vidak Boričić upravnik u Radio Baru, Vektra Boki i ostalim firmama. Ovi i ostali upravnici koji nisu položili ispit biće brisani sa liste Ministarstva pravde, a njihovi predmeti biće dodijeljeni novim upravnicima. Radnici će počininuti, ipak je osvježilo pomalo- zaključuje se u saopštenju. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 07:21