Радуловић / Фото: МВП
16/12/2021 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Црна Гора гради одговорну и професионалну дипломатију

То је потврда конструктивне улоге коју Црна Гора има у региону, тврди министар

Црна Гора гради одговорну и професионалну дипломатију, у служби свих грађана, поручио је министар вањских послова Ђорђе Радуловић.

Радуловић је, у видео изјави поводом прве годишњице рада Владе, подсјетио да је Европска комисија у извјештају о напретку похвалила спољњу политику Црне Горе.

То, како је казао, представља снажан сигнал посвећености.

- Нашу иницијативу да Западни Балкан буде више заступљен на агенди Алијансе подржале су све чланице. Градимо одговорну и професионалну дипломатију у служби свих грађана - рекао је Радуловић.

Он је оцијенио да је то идеја која, са именовањима амбасадора у Италији и Мислији при Европској унији, добија конкретне обрисе.

- Црна Гора постаје чланица Савјета Уједињених нација за људска права. Такође, преузимамо предсједавање Процесом сарадње у Југоисточној Европи - казао је Радуловић.

Према његовим ријечима, то је потврда конструктивне улоге коју Црна Гора има у региону, као и веће видљивости државе на међународном плану.

Радуловић је навео да први Економски дијалог са Сједињеним Америчким Државама представља историјски успјех црногорске дипломатије, најављујући ново издање документа о пословним и инвестиционим приликама.

- Током претходне године, црногорска дипломатија је активно учествовала у обезбјеђивању вакцина за све наше грађане- закључио је Радуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 16:49