Радуловић / - Фото: МВП
04/04/2022 u 14:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Не заборављамо заслуге црногорских исељеника током борбе са пандемијом

Наставићемо да продубљујемо сарадњу са исељеницима у економском смислу, што ће створити снагу која ће имати позитиван ефекат на све стубове одрживог развоја, казао је министар

Успостављање мостова сарадње са нашом дијаспором је дугорочна перспектива Министарства вањских послова и представља један од најважнијих сегмената црногорске спољне политике, казао је министар вањских послова Ђорђе Радуловић на Глобалном самиту о дијаспори који се одржава у Даблину.

- Такође, не смијемо ни за тренутак заборавити заслуге наше дијаспоре током борбе са КОВИД-19. Она, је заједно са медицинским радницима, имала важну улогу у ублажавању посљедица пандемије- додао је он. 

Шеф црногорске дипломатије је истакао да је Црна Гора чврсто опредијељена да гради и јача везе са својом дијаспором с циљем њеног укључивања у укупан економски и друштвени развој земље.

Истакавши да МВП идијаспора дјелују као блиски партнери у циљу постизања дугорочног и одрживог развоја земље, Радуловић је казао да ћемо наставити да продубљујемо сарадњу са исељеницима у економском смислу, што ће створити снагу која ће имати позитиван ефекат на све стубове одрживог развоја – друштвени, људски, економски и еколошки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 23:24