Лука Ракчевић / фото: Срђан Бољевић
18/03/2022 u 10:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ракчевић: У Влади ће бити Црно на биjело, СНП и мањине

Потписници Меморандума о сарадњи треба да буду окосница нове владе - казао jе Ракчевић

У новоj влади биће само коалициjа Црно на биjело, Социjалистичка народна партиjа (СНП) и мањинске странке, казао jе Лука Ракчевић из Грађанског покрета УРА.

- То jе била порука и претходних мjесеци. Потписници Меморандума о сарадњи треба да буду окосница нове владе - казао jе Ракчевић ТВ Црне Горе.

УРА jе у четвртак одржала састанке са представницима СНП-а, Социjалдемократа (СД) и Социjалдемократске партиjе (СДП) о мањинскоj влади.

Ракчевић jе казао да jе да су током jучерашњих састанака настављене дискусиjе око броjних отворених питања.

- Мислим да ће се врло брзо доћи до коначног концепта европске владе. Што се тиче мандатара (Дритана Абазовића), он jе своj гро посла успjешно завршио, да су сви кључни детаљи до краjа конципирани - навео jе Ракчевић.

Он вjеруjе да ће влада бити формирана, преноси портал РТЦГ.

- То jе одраз политичке одговорности свих субjеката коjи мjесецима говоре о формирању европске владе коjа треба да риjеши изазиве коjе одлазећа влада ниjе успjела да риjеши - навео jе Ракчевић.

Он jе оциjенио да jе немогуће формирање политичке владе.

- Крупне разлике нас спрjечаваjу да у овом тренутку будемо дио неке политичке владе и то jе свима речено у више наврата - истакао jе Ракчевић.

Он jе казао да се нада да ће сjедница Скупштине Цртне Горе бити сазвана брзо.

- То jе увођење веома опасног преседана коjи се свима може обити о главу. Приватизовање инстиутуциjа од jедног човjека или партиjе због ускопартиjских интереса jе лоше - рекао jе Ракчевић.

Он jе казао да, уколико Страхиња Булаjић не буде хтио да закаже сjедницу, постоjе механизми да то други потпредсjедници ураде умjесто њега.

- На дневном реду те сjеднице требало би да буде и Закон о акцизама. Нико нема алиби за спрjечавање таквог предлога, jер би грађани одмах осjетили бенифите. На jедном резервоару горива уштедjели би до 15 ЕУР - истакао jе Ракчевић.

Он сматра да нови избори не би дониjели ништа ново jер би се поново ушло у нове преговоре и нове експерименте.

- Много jе боље, уколико постоjи простор за то, да се договоримо око формирања европске владе како би у наредних годину и по дана успjели да одрадимо кључне кораке, а након тога организовати фер изборе - оциjенио jе Ракчевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 02:13