Ранко Кривокапић у Бриселу / - фото: Минситарство вањских послова
16/05/2022 u 19:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ранко Кривокапић у Бриселу: Улазак у ЕУ вишеструко ће повећати финасијску помоћ нашим грађанима

Политички процеси коjи се одвиjаjу у земљи воде убрзаном сазриjевању демократиjе, што ће омогућити да се брже примичемо краjњем циљу – чланству у ЕУ, казао је Кривокапић

Министар вањских послова Ранко Кривокапић учествовао jе данас на првом састанку Савjета за вањске послове, у новом формату коjи jе укључио шест земаља Западног Балкана, саопштено је из Минситарства вањских послова.

На скупу у Бриселу, Кривокапић jе нагласио важност континуираног подстицања вjеродостоjне политике проширења и преданости ЕУ да земаљама кандидатима омогући да постану дио заjеднице наjразвиjених демократских друштава, чему сви тежимо.

Више министара jе на састанку директно истакло да Црна Гора треба да буде први наредни члан Европске униjе, као и да jе грађанским концептом Владе враћено базично повjерење.

Министар Кривокапић jе рекао да jе 43. Влада одлучна у спровођењу реформи и постизању напретка у области владавине права, посебно у области борбе против корупциjе и организованог криминала.

- Улазак у ЕУ вишеструко ће повећати финансиjску помоћ нашим грађанима. Да смо данас држава чланица, пропорционално помоћи коjу Хрватска добиjа, могли смо имати стотине милиона бесповратних средстава, због пандемиjе, али сада и у свиjетлу агресиjе на Украjину. То jе директна циjена назадовања претходне владе у реформама - рекао jе Кривокапић.

Додаје да политички процеси коjи се одвиjаjу у земљи воде убрзаном сазриjевању демократиjе, што ће омогућити да се брже примичемо краjњем циљу – чланству у ЕУ.

- Вjеруjемо да ће државе чланице препознати позитивне помаке и да ће сваки напредак према заслугама, не само наше земље, бити адекватно награђен – поручио jе шеф дипломатиjе. У контексту геополитичких превирања узрокованих агресиjом на Украjину, ЕУ jе, како jе рекао, показала одлучност, jединство и солидарност - закључио је црногорски шеф дипломатије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:38