/ ILUSTRACIJA - UNSPLASH
04/10/2022 u 15:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Razmatraju napredak u oblastima slobode kretanja radnika, poljoprivrede i ruralnog razvoja

Sastanci pododbora za inovacije, ljudske resurse, informatičko društvo i socijalnu politiku, kao i za poljoprivredu i ribarstvo između Evropske unije i CG, biće održani sjutra u online

Sastanci pododbora za inovacije, ljudske resurse, informatičko društvo i socijalnu politiku, kao i za poljoprivredu i ribarstvo između Evropske unije i Crne Gore, biće održani sjutra u online, odnosno hibridnom formatu.

Iz Generalnog sekretarijata Vlade saopšteno je da će sastanak Pododbora za inovacije, ljudske resurse, informatičko društvo i socijalnu politiku sa crnogorske strane otvoriti državni sekretar u Ministarstvu evropskih poslova, Aleksandar Mašković, a u ime Evropske komisije (EK), šef Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju, Michael Miller.

Sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo otvoriće generalni direktor u Ministarstvu evropskih poslova Marko Mrdak sa crnogorske strane i Barbara Jesus Gimeno ispred EK.

“Sastanci će biti prilika da se razmotri ostvareni napredak u oblastima koje pokrivaju poglavlja sloboda kretanja radnika, informatičko društvo, socijalna politika i zapošljavanje, nauka i istraživanje, obrazovanje i kultura, poljoprivreda i ruralni razvoj, bezbjednost hrane, vetrinarstvo i fitosanitarni nadzor i ribarstvo, u odnosu na prethodne sastanke pododbora koji su održani u oktobru prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici crnogorskih institucija će na sastancima predstaviti postignute rezultate tokom prethodnog perioda, kao i tekuće i planirane aktivnosti u dijelu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva s pravnom tekovinom EU i jačanja administrativnih kapaciteta, učešća u projektima i njihovu realizaciju.

“Sastanci će biti prilika za razmjenu relevantnih novina u politikama koje se razrađuju kroz navedena poglavlja, kao i mišljenja o ispunjenju preostalih obaveza u cilju privremnog zatvaranja preostalih poglavlja”, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:06