/ FOTO: Saša Matić/Vlada Crne Gore
25/01/2024 u 09:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Razvijena i evropska Crna Gora je faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Spajić je predstavio plan razvoja u narednom periodu i kazao da je Vlada otvorena za sve kredibilne investitore koji u Crnu Goru mogu donijeti ekspertizu posebno u oblasti saobraćaja, infrastrukture i energetike

Razvijena, evropska Crna Gora je faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu i pouzdan oslonac NATO-a u regionu,  poručio je amabasador Žil Norman tokom sastanka sa predsjednikom Vlade Milojkom Spajićem.

On je i dodao da Kanada podržava ambiciozne planove 44. Vlade u čijem fokusu je razvoj i bolji životni standard građana.

Premijer Spajić je upoznao ambasadora Normana sa, kako je istakao, važnim reformskim procesima koji imaju za cilj stvaranje uslova za ubrzan dalji razvoj Crne Gore.

- Nemamo vremena za čekanje. Pred Crnom Gorom je period izgradnje kapitalnih infrastrukturnih projekata i daljeg privrednog rasta koji će biti održiv i oslonjen na evropske i evroatlantske vrijednosti koje dijelimo sa našim partnerima - poručio je on.

- Crna Gora je od strane međunarodne zajednice prepoznata kao faktor stabilnosti što se potvrđuje u potpunoj usaglašenosti sa vanjskom i bezbjednosnom poltikom Evropske unije, kao i kroz kontinuiranu podršku Ukrajini - poručio je ambasador Norman.

On je istakao da na temeljima političke stabilnosti i jasne perspektive, postoji prostor za jačanje ekonomske saradnje dvije zemlje te istakao zainteresovanost kanadskih kompanija da investiraju u Crnu Goru.

U tom kontekstu predsjednik Vlade Milojko Spajić predstavio je plan razvoja u narednom periodu i kazao da je Vlada otvorena za sve kredibilne investitore koji u Crnu Goru mogu donijeti ekspertizu posebno u oblasti saobraćaja, infrastrukture i energetike.

Sagovornici su ocijenili da je bolje povezana i razvijena Crna Gora interes i Evrospke unije i NATO -a te da je u pravcu ostvarivanja ciljeva važno unaprjeđivati administrativne kapacitete i saradnju sa partnerskim zemljama.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. septembar 2024 06:45