Upozorenje na sajtu rumunskog ministarstva / - Ministarstvo vanjskih poslova Rumunije 
11/04/2023 u 16:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rumunija upozorila svoje građane da izbjegavaju putovanje u Crnu Goru

Društveno-političku i bezbjednosnu situaciju u posljednje vrijeme karakteriše porast lažnih prijetnji bombama, u nizu javnih institucija i napada na pojedine službenike tj. kao i nastavkom oružanih napada između pojedinih kriminalnih grupa, navode iz rumunskog Ministarstva

Ministarstvo vanjskih poslova Rumunije objavilo je na svom zvaničnom sajtu upozorenje svojim državljanima, da ukoliko to nije neophodno izbjegavaju da putuju u Crnu Goru.

- Ministarstvo spoljnih poslova obavještava državljane Rumunije koji se nalaze, tranzitiraju ili namjeravaju putovati u Crnu Goru da je bezbjednosna situacija generalno stabilna, ali se građanima Rumunije savjetuje da obrate posebnu pažnju kada putuju u ovu zemlju i izbjegavaju mjesta sa gužvom. U slučaju da dođe do spontanih protesta, rumunskim građanima se savjetuje da odmah napuste mjesto gdje se takve akcije mogu odvijati. Društveno-političku i bezbjednosnu situaciju u posljednje vrijeme karakteriše porast lažnih prijetnji bombama, u nizu javnih institucija i napada na pojedine službenike (uključujući neka ministarstva, Gradsku skupštinu, vrtiće i škole u ​​nekoliko opština), tj. kao i nastavkom oružanih napada između pojedinih kriminalnih grupa. Istovremeno, nastavljene su protestne akcije i pozivi na akcije građanske neposlušnosti, uključujući i blokadu nekih puteva i javnih institucija - saopštili iz rumunskog Ministarstva.

Isto upozorenje na sajtu rumunskog Ministarstva važi i za Ukrajinu i Bjelorusiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 06:00