/ фото: Министарство вањских послова
02/07/2021 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сарадња земаља региона главни покретач напретка у правцу европске интеграције

На маргинама међународне конференције „PRESPA - Forum za diјalog“, која се одржава под називом “Западни Балкан: Недостајући дио слагалице за употпуњавање Европе”, министар вањских послова састао се са званичницима

На маргинама међународне конференције „PRESPA - Forum za diјalog“, која се одржава под називом “Западни Балкан: Недостајући дио слагалице за употпуњавање Европе”, министар вањских послова Ђорђе Радуловић састао се са највишим државним званичницима.

Одвојени сусрети са министром вањских послова Аустрије Александером Шаленбергом, премијером БиХ Зораном Тегелтијом, потпредсједником Владе Сјеверне Македоније за европске послове Николом Димитровим, реализовани су на линији јачања билатералне и мултилатералне сарадње.

У наставку дана шеф црногорске дипломатије разговараће са Филипом Рикером, вршиоцем дужности помоћника државног секретара Сједињених Америчких Држава за Европу и Евроазију.

Радуловић је поновио опредијељеност Владе Црне Горе ка даљем продубљивању сарадње са сусједима, нарочито у правцу интензивирања економске размјене, повећања обима инвестиција и унапређења инфраструктурног повезивања.

Посебно је било говора о спремности Црне Горе да адекватно одговори на пандемију у сусрет предстојећој туристичкој сезони, када очекујемо значајан број туриста из ових земаља, као и о условима које је Црна Гора омогућила за њихов долазак без додатних ограничења.

Својим саговорницима на маргинама Форума, министар Радуловић је поручио да су сарадња и узајамна подршка земаља региона, поред реформских процеса, главни покретачи напретка у правцу европске интеграције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 15:58