Социјалдемократе СД, нове покривалице / - фото: СД
10/05/2022 u 17:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

СД: Омогућили смо имплементацију закона о ограничењу цијена

Наиме, амандманом СД-а су у закону дефинисане мјере ограничавања цијена производа од посебног значаја за живот и здравље људи, казали су из ове партије

Социјалдемократе указују да је прихваћен њихов амандман на Закон о привременим мјерама за ограничавање цијена производа од посебног значаја за живот и здравље људи, којим се стварају формалне претпоставке за ефикаснију имплементацију закона, а све са циљем заштите животног стандарда грађана, са посебним фокусом на оне за нижим примањим, поручили су из те партије.

“Наиме, амандманом СД-а, који је прихваћен, су у закону дефинисане мјере ограничавања цијена производа од посебног значаја за живот и здравље људи и категорија производа на које се односи то ограничење. Мјере ограничавања цијена производа су: одређивање највишег нивоа цијена, снижавање цијена на одређен ниво, регулисање марже и др. Такође, амандманом је дефинисано да се производи од посебног значаја за живот и здравље људи односе на прехрамбене артикле, средства за личну хигијену, дјечју храну и опрему, средства за огријев, кућну хемију и др”, појаснили су из СД.

Из СД-а закључују да је неопходно да Влада након изгласавања закона, у најкраћем могућем року донесе одлуку, како наводе,  “којом ће дефинисати за колико се смањују цијене производа од посебног значаја за живот и здравље људи и да надлежни инспекцијски органи контролишу да ли ће сви трговци смањити цијене”.

“Наравно, неопходно је да Влада припреми пакет субвенција како због наведеног смањења цијена мали трговци не би пословали са минусом”, закључили су из СД.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 11:06