Socijaldemokrate Crne Gore / - SD
02/12/2022 u 15:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

SD Vuksanoviću: Kuće u Beranama pripadaju građanima svih vjera i nacija

Naum predsjednika Srpskog nacionalnoj savjeta u Crnoj Gori, izvjesnog gospodina Vuksanovića, zaglavljenog u srednjem vijeku, koji je došao u Berane da ugrožava multikonfesionalnu i multietničku harmoniju, zasigurno neće proći, navode oni

Svaka kuća u Beranama nije srpska, već je i crnogorska i srpska  i bošnjačka i albanska i svih vjera i nacija, poručuju beranske Socijaldemokrate.

- Naum predsjednika Srpskog nacionalnoj savjeta u Crnoj Gori, izvjesnog gospodina Vuksanovića, zaglavljenog u srednjem vijeku, koji je došao u Berane da ugrožava multikonfesionalnu i multietničku harmoniju, zasigurno neće proći.  Osim što pojma nema o demografskoj strukturi stanovništva u Beranama a ni statistika mu nije jača strana, isto tako pojma nema ni o kulturi i tradiciji svog naroda koji pretenduje da predstavlja, navode oni.

Kako ističu, upravo ovakvi pojedinci svojim beslovesnim istupima stvaraju negativnu predstavu o srpskom narodu u zemlji i svijetu.

- Poručujemo Vuksanoviću i sličnima da je ovaj grad oduvijek bio slobodarski i dovoljno komforan za ljude svih vjera i nacija i u kojem su svi devijantne namjere poput ove, neslavno završile, zaključuju iz ove partije.

Poklon Vojvodine: U Beranama otvorena Srpska kuća

Podsjetimo, u okviru manifestacije "Dani srpskog sabora" kojom se obilježava 104. godišnjica Ujedinjenja Crne Gore i Srbije u Beranama je otvorena Srpska kuća, koja predstavlja donaciju Pokrajinske vlade Vojvodine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:22