Opština Šavnik / FOTO: Željko Šapurić/DAN
28/04/2024 u 13:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Sjutra dijalog vlasti i opozicije o krizi u Šavniku

Dijalog predstavnika parlamentarnih partija u cilju pronalaženja modela kojim bi se razriješila politička kriza u Šavniku počeće sjutra.

Sastanak će biti održan u 12 sati u Skupštini Crne Gore, prenosi MINA.

Poziv na dijalog uputio je šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Vujović: Sve mimo okončanja izbornog procesa u Šavniku je hajdučija

Čarapić je u inicijativi naveo da je kriza u Šavniku posljedica nemogućnosti završetka izbora za odbornike koji su započeti u oktobru 2022. godine.

Ona je kazao da se izbori za odbornike u Skupštini opštine Šavnik ne mogu sprovesti na dva biračka mjesta već 19 mjeseci iz čisto političkih razloga.

- Kako je evidentno da je problem u Šavniku pretežno političke, a ne pravne prirode, to smatram da je opravdano povesti široki politički dijalog, a sve sa ciljem da dođemo do pravnog rješenja za ovu krizu, poštujući na taj način vladavinu prava kao naš najznačajniji društveni koncept -naveo je Čarapić.

Poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić kazao je agenciji MINA da će ta partija prisustvovati sjutrašnjem sastanku.

Iz DPS-a su ranije poručili da prihvataju dijalog uz uslov da Vlada povuče svoju odluku o uvođenju prinudne uprave u Šavniku.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 17:46