Milojko Spajić i Kristina Oana Popa / - FOTO: VLADA CG
01/11/2023 u 15:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Spajić sa Popom: Ne gubimo vrijeme, Crna Gora što prije ka EU

Ambasadorka je kazala da EU pozdravlja konstituisanje novog crnogorskog Parlamenta i formiranje Vlade, od kojih, kako je istakla, očekuju da što prije pokažu kapacitet i posvećenost da ostvare rezultate u reformama vezanim za pristupanje EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić primio je danas šeficu Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ambasadorku Oanu Kristinu Popu, poručivši da je važno uspostaviti intezivniju tehničku saradnju Crne Gore i EU.

- Ne želimo da gubimo vrijeme. Osim političke važno je uspostaviti intenzivniju tehničku saradnju između Crne Gore i Evropske unije kako bi dvije administracije u neposrednoj komunikaciji prevazilazile potencijalna otvorena pitanja i na taj način doprinijele efikasnijoj integraciji Crne Gore u EU - istakao je predsjednik Vlade.

image

Milojko Spajić i Kristina Oana Popa

- FOTO: VLADA CG

Ambasadorka je kazala da EU pozdravlja konstituisanje novog crnogorskog Parlamenta i formiranje Vlade, od kojih, kako je istakla, očekuju da što prije pokažu kapacitet i posvećenost da ostvare rezultate u reformama vezanim za pristupanje EU, u najkraćem mogućem roku.

- Podstičemo sve političke aktere u Crnoj Gori da se usredsrijede na izgradnju konsenzusa o prioritetnim aktivnostima potrebnim kako bi Crna Gora napredovala ka EU, prije svega u oblasti vladavine prava, u cilju ispunjavanja privremenih mjerila iz poglavlja 23 i 24, posebno u odnosu na ključna pravosudna imenovanja i dugo odlagane reforme EU - kazala je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:39