MILOJKO SPAJIĆ / - FOTO: vlada Crne Gore
21/06/2024 u 13:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Spajić: Sjajna vijest iz Brisela - IBAR je tu, 26. juna Međuvladina konferencija

Crna Gora je upravo dobila i zvaničnu potvrdu da će se Međuvladina konferencija o pristupanju održati 26. juna u Briselu, poručio je premijer Milojko Spajić.

- Biće mi čast da predvodim crnogorsku delegaciju u kojoj će se naći ministarka evropskih poslova Maida Gorčević i ministar vanjskih poslova Filip Ivanović na Međuvladinoj konferenciji koja predstavlja krunu naših zajedničkih napora za dobijanje IBAR-a- kazao je Spajić.

- Još jednom se pokazalo da su posvećeni rad i iskreno zalaganje put do najboljih rezultata i da ne postoje prepreke ako imamo zajednički cilj kome stremimo.- istakao je on.

U saopštenju premijera navodi se da je Vlada Crne Gore efikasnost i posvećenost ka evropskoj integraciji potvrdila u vrlo efikasnom ispunjavanju nedostajućih mjerila za poglavlja 23 i 24, a uz vrlo odgovoran odnos Skupštine došlo se do velikog rezultata, ulaska u finalnu etapu EU puta.

Milatović: IBAR je zajednički rezultat zalaganja cijelog društva

- Spajić se zahvalio evropskim partnerima na izuzetnoj komunikaciji i partnerskom odnosu, kao i što su prepoznali posvećenost Vlade i pomogli nam da Crnu Goru uvedemo u završnu fazu pregovaračkog procesa- kaže se u saopštenju.

- Crna Gora će dobiti završna mjerila za pregovaračka poglavlja 23 i 24 što znači i da možemo početi da pripremamo i ostala poglavlja za zatvaranje, čeka nas tek sada ogroman posao. Dakle, IBAR je tu. Do kraja godine potrebno je zatvoriti što više poglavlja - najavio je premijer.

Podsjećamo, ambasadori zemalja članica EU u okviru radnog tijela Savjeta Evopske unije Coreper II u Briselu odobrili  su Zajedničku poziciju EU za poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Crnom Gorom. Time su se stekli uslovi za zakazivanje Međuvladine konferencije na ministarskom nivou, koja će biti održana 26. juna u Briselu.
 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 14:37