SCREENSHOT YT / - MILOJKO SPAJIć
23/07/2024 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Spajić: Vizija Crne Gore je da svi budu ujedinjeni u različitosti, ova vlada će napraviti istorijske rezultate

Premijer Crne Gore Milojko Spajić kazao je da je vizija Crne Gore da budu svi ujedinjeni u različitosti.

On je to poručio na današnjoj sjednici Skupštine na kojoj se glasa o rekonstrukciji Vlade.

-Ujedinjeni u različitosti, to je vizija Crne Gore. Crna Gora je jedna od najraznovrsnijih zemalja na Balkanu i Evropi. One koje su ujedinjene u različitosti su najbogatije zemlje na svijetu - kazao je premijer Milojko Spajić.

On je dodao da će ova vlada da traje tri i po godine i da će da napravi istorijske rezultate.

-Meni niko ne može da drži lekciju oko patriotizma - poručio je on i dodao da je ovo istorijski dan za Crnu Goru.

(UŽIVO) Ibrahimović: Crna Gora ne bi bila nezavisna da nije BS; Abdić: Zbog fotelja pala je u zaborav svaka suza srebreničkih majki

-Nisam džabe spomenuo Švajcarsku, nisam džabe spomenuo Singapur. Jer upravo su to primjeri na koje Crna Gora treba da se ugleda. Svi mi različito mislimo, imamo različite puteve, ali nas objedinjuje jedan evropski put, borba za bolji standard građana i borba za pravnu državu. To nas objedinjuje, sve nas. I reba da objedini čitavu Crnu Goru. Ne samo vladajuću većinu, nego i vas iz opozicije. I vas iz opozicije pozivamo da podržite sve dobre predloge kojih će biti puno u budućnosti, to vam garantujem. Ova vlada će da traje još tri i po godine. I za te tri i po godine ćemo napraviti istorijske rezultate - poručio je on.

Dodao je da ćemo  imati u oktobru prosječnu zaradu od hiljadu eura.

- Imaćemo minimalnu zaradu za srednjoškolce 600 eura, 800 eura za visokoškolce. I imaćemo u januaru  povećanje penzija svim penzionerima u Crnoj Gori. To je mjera patriotizma. Ulazak u Evropsku uniju je takođe mjera patriotizma. Borba za pravnu državu je mjera patriotizma. I drago mi je da u ovoj vladi i u skupštinskoj većini će biti pripadnika svih naroda, etničkih grupa i religijskih grupa u Crnoj Gori. I srećan sam zbog toga. Hvala vam svima na velikoj podršci. Ovo je istorijski dan za Crnu Goru. Jer ovo je dan kad je Crna Gora odlučila da ne želi da bude siromašna država, želi da bude u klubu najbogatijih, najuspješnijih država na svijetu. Hvala vam na tome - kazao je premijer.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 02:33